MOMEK Services etablerer seg i Tromsø

 
MOMEK Services etablerer seg i TromsøBildet: F.v. Tobias Jacobsen Fagerli, Freddy Norø, Alexander Johansen og Morten Loftfjell utenfor MOMEKs nye kontor i Tromsø. Foto: Lars Åke Andersen
Med sine 500 ansatte er MOMEK Services en stor aktør i Nordland. Nå skal posisjonen ytterligere befestes med et kontor i Tromsø.

Det er allerede to ansatte på plass, og det søkes etter flere medarbeidere.

Tromsø-kontoret er en forlengelse av MOMEK Services´ avdeling i Melbu. Avdelingen har sitt spesialfelt innen pumper, rør og automasjon, og har primært kunder fra havbruksnæringen og fra det offentlige. Men MOMEK er et stort tverrfaglig konsern med kunder fra både industri og næringsliv. Tromsø-kontoret vil åpne nye muligheter, og Tromsøværinger vil kunne få mulighet til å jobbe innen MOMEKs mange andre fagfelt.

Et fleksibelt arbeidsliv

– Vi må legge til rette for at folk ønsker å jobbe litt annerledes og vil gjerne legge til rette for et fleksibelt arbeidsliv. Det viktigste er at jobben blir gjort. Det er gjerne de yngre som ønsker mer fleksible ordninger, og MOMEK ønsker å strekke seg langt for å beholde dyktige ansatte, sier HR-sjef Morten Loftfjell.

MOMEK opplever økt oppdragsmengde og trenger flere med på laget. Målet er å bygge opp en avdeling i Tromsø med mange dyktige mennesker og et større faglig miljø. I tillegg så er MOMEK på utkikk etter gode samarbeidspartnere og underleverandører.

Samarbeid med lokale bedrifter og underleverandører

– Det ligger kontrakter på over 500 millioner for resten av året, og vi ser lyst på fremtiden. Omsetninga går mot én milliard for 2023. Vi ser også ringvirkninger der vi har aktivitet, og søker ofte samarbeid med lokale bedrifter og underleverandører, sier driftssjef Alexander Johansen

Freddy Norø kommer fra jobb som produksjonsleder hos Nofi i Tromsø. Han har jobbet med plastproduksjon i over tjue år. Nå er han prosjektleder hos MOMEK.

– Da sjansen i MOMEK bød seg slo jeg til. Jeg er selv opprinnelig fra Mo i Rana, og synes bedriften er spennende, med et fremoverlent fokus på havbruk og pumpeteknologi. Det er kjekt å være i en så stor organisasjon med kompetanse tilgjengelig, sier Freddy.

Viktig å nå studentene

Det er også viktig for MOMEK å nå studentene, slik at de ser hvilke karrieremuligheter som er i MOMEK. Byen er en stor studentby og tiltrekker seg mange dyktige unge mennesker. Studenter i Tromsø har muligheter i MOMEK, enten gjennom lærlingeplass, eller som trainee eller fast jobb etter endt studietid.

Tobias Fagerli var utdannet maskiningeniør og fikk en trainee-stilling hos MOMEK på Melbu.

– Jeg jobbet i MOMEK på Melbu i ett år. Men med kjæreste i Skibotn ble det mye pendling, og da hun skulle studere i Tromsø tok jeg en prat med ledelsen. Ledelsen ville gjerne beholde meg, og ideen om et kontor i ishavsbyen oppsto.

Om MOMEK Services:

MOMEK Services AS er en del av konsernet MOMEK Group. MOMEK Group omsatte for 690 MNOK i 2022 og tar sikte på ytterligere vekst. Konsernet har i dag rundt 500 ansatte. Konsernet har lokale eiere og en økende oppdragsmengde. MOMEK Services AS utfører service- og prosjektoppdrag i hovedsak mot prosessindustri, gruve/bergverk, fornybar energi og havbruk.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår