- Mykstarterteknologi kan redusere lekkasjer

 
- Mykstarterteknologi kan redusere lekkasjerBildet: ABBs PSTX mykstartere har en av de mest avanserte løsningene som finnes og kan redusere rørledningsskader i gammel infrastruktur med opptil 50 prosent.
- Med en mer intelligent mykstarter har du større muligheter til å optimere startmomentet for å maksimere pumpenes ytelse og rørsystemenes levetid, mener ABB Electrification Norway AS.

- Lekkasje er først og fremst forårsaket av utette rør, men det er litt mer komplisert enn som så. Problemer er ofte forårsaket av trykkstøt som fremskynder aldring av rør og skjøter. Vann og avløpsselskapene bruker mange forskjellige typer pumper for å distribuere vann, og vannets bevegelse kan bremse pumpen under oppstart – eller drive pumpen fremover ved stopp. Manglende kontroll over motorene under start og stopp kan skape trykkstøt som til slutt vil skade rørene, heter det i en pressemelding fra ABB Electrification Norway AS.

Hvordan forhindrer mykstartere lekkasje?

- Mykstartere styrer pumpens motor. De regulerer spenningen til motoren for å bygge opp momentet gradvis, og minimerer den mekaniske belastningen på pumpen og rørsystemet. Med en mer intelligent mykstarter har du større muligheter til å optimere startmomentet for å maksimere pumpenes ytelse og rørsystemenes levetid. Hvor mye vann kan en mykstarter spare, avhenger av nivået på lekkasjene, de tekniske utfordringene og nivået på mykstarter-teknologien. I svært gammel vanninfrastruktur kan lekkasjetapet være 25 prosent av den totale vannforsyningen.

- ABBs PSTX mykstartere har en av de mest avanserte løsningene som finnes og kan redusere rørledningsskader i gammel infrastruktur med opptil 50 prosent. PSTX brukes også til å forlenge maks-effektiviteten i nye installasjoner, designet for bedrift- og samfunnskritiske applikasjoner og krevende miljøer.

- Med innebygd Modbus RTU eller andre bus-protokoller integreres den enkelt med automatiseringssystemer. I tillegg til funksjoner som momentkontroll/pumpestopp, kontrollert rørfylling og pumperensing, kan motorheating-funksjonen i PSTX også forhindre kondensdannelse og frostskader i motorer ved fuktige og kalde forhold. Det kan øke levetiden med opptil 100 prosent, skriver ABB Electrification Norway AS avslutningsvis i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår