Nordic Climate Group styrker seg i Finland

 
Nordic Climate Group styrker seg i FinlandBildet: Fra venstre: Sami Pahla, regionsjef i MV Jäähdytys, og gründerne Henri Rämänen og Harri Rämänen i HC-Systems.
Finlands ledende kjølefirma MV-Jäähdytys Oy (MV), et datterselskap i Nordic Climate Group, kjøper HC-Systems Oy (HC-Systems).

Gjennom dette oppkjøpet styrker konsernet sin posisjon ytterligere innen kjøling, oppvarming og energieffektive installasjoner i Finland. 

MV, som ble med i Nordic Climate Group i 2022, har styrket sin posisjon som Finlands ledende selskap i bransjen gjennom flere oppkjøp i 2023. Oppkjøpet av HC-Systems er signert og vil fullføres når HC-Systems innlemmes i MV den 31. desember 2023. HC-Systems har 16 ansatte og har en omsetning på 2,6 millioner euro.

- Veksten skal fortsette

- HC-Systems er kjent for sitt profesjonelle kvalitetsarbeid i regionen. Siden vi deler den samme visjonen for bransjens utvikling, er det naturlig å samarbeide fullt ut, sier Ilpo Mäkelä, administrerende direktør i MV.

Gjennom oppkjøpet vil HC-Systems' administrerende direktør og medgründer Henri Rämänen og selskapets ansatte bli en del av MVs team. Alle ansatte vil fortsette i sine nåværende stillinger, bortsett fra selskapets grunnlegger Harri Rämänen, som går av med pensjon.

- Vi har vokst kontinuerlig, og for at veksten skal fortsette, trenger vi støtte og styrke. Det får vi gjennom MV. Sammen har vi utmerkede muligheter til å utvikle selskapet, sier Henri Rämänen, administrerende direktør i HC-Systems.

HC-Systems' fokus på varmepumper for både private forbrukere og næringskunder kompletterer MVs tilbud til markedet.

- Ressurser og fagkompetanse

Spesielt når det gjelder utvikling innen varmepumper, får vi et verdifult tillegg i form av ressurser og kompetanse. Vi vil også kunne utvide installasjons- og servicetjenester for storkjøkken, sier Sami Pahla, regionsjef i MV.

Nordic Climate Groups fokus er å hjelpe kundene med å minimere sitt klimaavtrykk og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp.

- Vi er veldig positive til utviklingen i Finland og med MV-Jäähdytys' oppkjøp i 2023. Hvert skritt betyr at flere kunder kan dra nytte av den kompetansen og servicen selskapet har bygget opp i over 50 år, sier Fredrik Gren, administrerende direktør i Nordic Climate Group.

Om Nordic Climate Group:

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøl-, varme- og energieffektive installasjoner med mål om å være en klar rollemodell innen bærekraftige klimaløsninger. Vi tar det overordnede ansvaret fra idé, prosjektering, installasjon og levering til vedlikehold og service. Konsernet ble etablert i 2021 og består nå av drøyt 70 lokale virksomheter og har ca. 1 200 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår