Oljeingeniører søker seg til kraftbransjen

 
Oljeingeniører søker seg til kraftbransjen
Kraftselskapene på Vestlandet merker rekordstor interesse fra oljebransjen. BKK Varme hadde 105 søker til én ingeniørstilling. Andre selskap merker det samme.

– Denne mengden søkere pleier vi aldri å se til ingeniørstillinger, sier administrerende direktør Øystein Haaland i BKK Varme til Sysla.

Etter en periode med laber interesse blant søkerne, merker nå kraftbransjen en helomvending. De fleste søkerne har bakgrunn fra olje- og gassbransjen. Haaland ser en klar sammenheng med stigende arbeidsledighet og tap av tusentalls av arbeidsplasser innen petroleum og den økte interessen for ingeniørstillinger i kraftbransjen.

– En svært stor andel har bakgrunn fra olje- og gassbransjen, men vi har også en del nyutdannede ingeniører som søker seg til oss. Vi synes det er trist at bransjen sliter, men isolert sett gir det oss tilgang på svært god kompetanse, påpeker han.

Så langt har rundt 24 000 arbeidsplasser i oljesektoren forsvunnet og ifølge en ny rapport i fra Menon Business Economics og DNV GL kan ytterligere 100 000 årsverk forsvinne. Det gir signaler om at det vil fortsette å komme flere søkere inne til kraftselskapene i årene som kommer.

 

Tredobling hos Lyse

Lyse merker naturlig nok søkerpresset enda bedre ettersom selskapet befinner seg sentralt i et område der mange har måttet forlate arbeidsplassen i oljesektoren.

– Lyse har aktivitet over et bredt spekter, men for vår virksomhet innenfor kraftbransjen ser vi en betydelig økning i antall søkere, sier HR-direktør Marita Nesvik til Sysla.

Hun anslår at de til ulike stillinger nå får tre ganger så mange søkere som tidligere. Mange av de som søker kommer nettopp fra olje- og gassbransjen.

 

Økning i sør

Sørlandet er kanskje ikke mest utsatt når det gjelder tap av arbeidsplasser i petroleumsindustrien, men også i Kristiansand kan man melde at det merkes større pågang av ingeniørsøknader.

– Vi har ikke veldig mange stillinger ute akkurat nå, men vi kan bekrefte at antall søkere med bakgrunn fra olje- og gassbransjen som søker jobb hos oss har økt, sier kommunikasjondirektør Christian Altmann i Agder Energi til Sysla.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår