Råtner Norge på rot?

 
Råtner Norge på rot?Bildet: Jan Lindland i Stærk & Co sammen med RIFs Liv Kari Skudal Hansteen ønsker velkommen til Arendalsuka den 13. august klokken 12.00. Foto: RIF
ARENDALSUKA: Det blir en topptung debatt når Rådgivende Ingeniørers Forening inviterer til diskusjon om «Norge råtner på rot» under Arendalsuka.

Av Odd Borgestrand

Arrangementet tar utgangspunkt i RIFs nyeste rapporter «State of the Nation 2019» som ser på tilstanden til kommunale bygg, VA-anleggene, samt fylkes- og kommunale veier. Det er tredje gang RIF i samarbeid med medlemsfirmaet Stærk & Co inviterer til et arrangement under Arendalsuka. I fjor ble arrangementet «Kostnadsoverskridelser i offentlige byggeprosjekter» så fullt at man måtte lukke dørene, selv om det var flere som ønsket å overvære arrangementet.

- Arendalsuka er en fin arena for å diskutere og debattere med både relevante politikere og bransjekolleger om tidsaktuelle temaer. Bare de siste to årene ser vi at stadig flere medlemsfirmaer og andre bransjeaktører deltar på Arendalsuka. Det er veldig positivt, sier administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF.

Enormt etterslep
Rådgivende Ingeniørers Forenings eksperter har undersøkt vedlikeholdsetterslepet på kommunale/fylkeskommunale bygg og veier samt vann- og avløpssystemet. Rapport-serien «State of the Nation 2019» viser et massivt vedlikeholdsetterslep på mange hundre milliarder kroner i norske kommuner og fylkeskommuner.

Derfor spør RIF om kommunene tar vedlikeholdsetterslepet på alvor. Truer vedlikeholdsetterslepet funksjonaliteten på de kommunale tjenestene? Hva gjør staten for å sette kommunene i stand til å håndtere denne situasjonen? Dette er spørsmålene RIF ønsker å debattere med relevante politikere og andre fagaktører tirsdag 13. august under Arendalsuka. 

Sentrale aktører
– Vi er veldig fornøyd med å ha fått med oss flinke politikere og andre relevante aktører og ser fram til et interessant møte i lokalene til Arendal Sjømandsforening, sier hun.
 Her er paneldeltakerne under debatten i Arendal:

• Administrerende direktør i Statsbygg, Harald Vaagaasar Nikolaisen

• Administrerende direktør i Finans Norge, Idar Kreutzer

• Leder for Stortingets Transport- og kommunikasjonskomité og stortingsrepresentant for Høyre Helge Orten

• Stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet og medlem av Finanskomiteen Svein Roald Hansen

• Stortingsrepresentant for KrF og medlem av Kommunalkomiteen Torhild Bransdal

• Stortingsrepresentant for Senterpartiet og medlem av Kommunalkomiteen Heidi Greni

• Rådmann i Bærum kommune Erik Kjelstadli,

• Avdelingsleder Eiendomsledelse i Multiconsult Ina Aspestrand

• Direktør i Kommunalbanken Lars Strøm Prestvik

• Områdedirektør interessepolitikk i KS Helge Eide

• Administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i RIF

• Ordstyrer er tidligere statssekretær, Jan Erik Larsen.

Ledelsen i Norsk Vann vil også være tilstede under arrangementet, selv om de ikke deltar i panelet. Norsk Vann gjennomfører for øvrig sin egen politiske debatt på onsdag.

VVS aktuelt er tilstede med egen journalist denne dagen under Arendalsuka

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår