Renoverer administrasjonsbygg i Sarpsborg

 
Renoverer administrasjonsbygg i SarpsborgBildet: Administrasjonsbygningen er oppført tidlig på 1900-tallet og er pusset opp/rehabilitert flere ganger siden det. Foto: Sarpsborg kommune
AKTUELLE PROSJEKTER: Sarpsborg kommune søker totalentreprenør for rehabilitering av Tune administrasjonsbygg 1.

Av Bjørn Laberg

Tune administrasjonsbygg 1 skal rehabiliteres innvendig, med nye kontorer, møterom og tekniske løsninger. Det elektriske utstyret skal byttes ut og det installeres nytt ventilasjonsaggregat.

Administrasjonsbygningen er oppført tidlig på 1900-tallet og er pusset opp/rehabilitert flere ganger siden det. Det er belegg på de fleste gulv og det berørte ventilasjonsanlegget er trolig fra 1970-tallet.

Litt om VVS-delen av konkurransebeskrivelsen:

• Leveransen skal omfatte levering og montering av et komplett VVS anlegg og en utvidelse av eksisterende SD-anlegg inklusive nødvendig prosjektering. Eksisterende SD-anlegg på bygget er GK Cloud.

• Ventilasjonsaggregat skal plasseres på loft. Eksisterende tilluftsaggregat med kanaler og avtrekksvifter med kanaler skal demonteres og fraktes til godkjent deponi. Det er påvist asbest i fugemasse.

• Lufthastighet: Maks-krav gjelder lufthastighet i oppholdssone. Lufthastighet er definert som middelhastighet over en 3 minutters periode. Maks lufthastighet i oppholdssone settes til 0,15 m/s.

• Operativ temperatur: Kravet til operativ temperatur gjelder i området som i henhold til er definert som oppholdssone. Operativ temperatur vinter settes til min. +22°C. Operativ temperatur sommer settes til maks +24°C. Vertikal temperaturgradient fra 0,1-1,1m over gulv: maks 2°C.

• Det skal gjøres en del kompletteringer til eksisterende røranlegg i bygget. Prosjektet omfatter alle rørføringer for fremføring av forbruksvann, spillvann og overvann. Alle spillvanns- og overvannsledninger montert over gulv på grunn forutsettes lagt av MA-rør og tilhørende deler.

• Eksisterende radiatorkurser er tatt ut for høytemperatur og skal beholdes, selv om anlegget er gjort om til lavtemperatur. Radiatorkurser innreguleres på nytt iht. nye varmebehovsberegninger.

• Eksisterende automatikkanlegg GK Cloud skal utvides og benyttes. Utstyr i varmesentralen skal være tilrettelagt for kommunikasjon med kommunens SD anlegg. Automatikk skal støtte BACnet BTL / BACnet IP lisensiert kommunikasjonsstandard, med ethernet grensesnitt.

Tiltakshaver: Sarpsborg kommune
Arkitekt forprosjekt: Ark Ama AS
RI VVS, forprosjekt: Sarpsborg Kommune
RI Miljø, forprosjekt: WSP Norge AS
Verdi: 4-6 millioner kroner

Tilbudsfrist: 2. desember 2020

Kilde: Byggfakta SMART / ByggeNorge / Sarpsborg kommune

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 


 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår