Så ofte bør varmeveksleren rengjøres

 
Så ofte bør varmeveksleren rengjøresIllustrasjonsbilde (Foto: VKE)
Annet hvert år i kommersielle lokaler og hvert fjerde til sjette år i boliger bør varmeveksleren rengjøres, ifølge en studie ved Lunds Tekniska Högskola.

Forskerne har målt trykkfall, temperatur og luftmengder før og etter rengjøring med tørris-blåsing for å se hvor ofte rengjøringen bør skje. Resultatene viser at rengjøring av et tilsmusset ventilasjonsanlegg:

• øker temperaturvirkningsgraden med ca 10 prosent, og
• senker trykkfallet i gjennomsnitt med 11 prosent.

Det å rengjøre oftere kan også bidra til bedre innemiljø, bedre helse, lavere støynivå og lavere utslipp, poengterer forskerne i sin oppsummering som kan lastes ned her.

Optimale intervaller er 2 år for kommersielle lokaler og 4 til 6 år for boliger.

- Dette viser nok en gang hvor viktig riktig drift og vedlikehold er for at anleggene leverer som forutsatt. Fagmessig og jevnlig vedlikehold er en forutsetning for godt inneklima og lavt energiforbruk, poengterer Thor Lexow, administrerende direktør i VKE.

(Kilde: VKE)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår