Samler inn solcelle-informasjon

 
Samler inn solcelle-informasjon
Nå er Solenergiklyngen i gang med innsamling av inn tall og fakta om det norske solcellemarkedet. Datainnsamlingen vil danne grunnlaget for den offisielle statistikken for Norge, som benyttes av offentlige myndigheter og private selskaper.

- Multiconsult gjennomfører på vegne av Solenergiklyngen og NVE en spørreundersøkelse om installert effekt og priser i det norske solcellemarkedet i 2019, for å gjøre opp status for installert effekt og systempriser i Norge, skriver Solenergiklyngen på sine nettsider.

Datainnsamlingen vil danne grunnlaget for den offisielle statistikken for Norge, som benyttes av offentlige myndigheter og private selskaper. Tallene skal dessuten brukes i Global Market Outlook for Solar Power 2020-2024, som publiseres juni 2020. Rådgivere og byggherrer anvender gjerne denne prisstatistikken i sine lønnsomhetsberegninger for solcellesystemer.

Nytt av året er at datainnsamlingen blir foretatt i samarbeid med NVE, som har ansvaret for energistatistikken i Norge. Det er i år også lagt inn valgfrie spørsmål om koronakrisen for å få inn mest mulig input på hvordan dette treffer oss og hvordan Solenergiklyngen kan hjelpe. Solenergiklyngen ber alle installatører av solcellepanel svare på undersøkelsen og ber elektrogrossister og andre bistå med å nå installatørene.

Lenke til undersøkelsen

Spørreundersøkelsen er tilgjengelig fram til torsdag 30. april. Når tallmaterialet er ferdig analysert av Multiconsult vil resultatene blir lagt fram av Solenergiklyngen, trolig den andre uken i mai. Eksakt lanseringsdato vil bli annonsert på www.solenergiklyngen.no.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår