Søker totalentreprenør til omsorgsprosjekt

 
Søker totalentreprenør til omsorgsprosjektBildet: Skudenes bu- og behandlingshjem i Karmøy kommune skal romme 32 sykehjemsplasser og 8 omsorgsboliger. Illustrasjon: Omega Areal AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Karmøy kommune søker totalentreprenør til byggingen av nye Skudenes bu- og behandlingshjem.

Av Bjørn Laberg

Karmøy kommune skal bygge nytt bo- og behandlingshjem i Skudeneshavn, sør-øst for eksisterende Skudenes ungdomsskole.

Demensutfordringer

Skudenes bu- og behandlingshjem skal romme 32 sykehjemsplasser og 8 omsorgsboliger. Flere av beboerne på sykehjemmet vil sannsynligvis ha demensutfordringer, og byggets arkitektur- innomhus og utomhus er tegnet og beskrevet spesielt med tanke på denne brukergruppen. Byggets struktur ligger rundt et atrium for å bevare kvaliteter for denne brukergruppen. Elementer som oppholdsrom, sittenisjer, innendørs rundløyper og store vindusflater understreker dette.

Illustrasjon: Omega Areal AS

Selvstendig arkitektonisk uttrykk

Denne konkurransen gjelder en totalentreprise for et nybygg på totalt BRA cirka 3 790 kvm, fordelt på to hovedetasjer og en teknisk etasje i plan 3. Det skal også opparbeides utendørs oppholdsarealer. Nybygget skal etableres på samme tomt som gamle Skudenes bu- og behandlingshjem var etablert. Rivningsarbeidene er utført i egen entreprise. Nybygg vil få et selvstendig arkitektonisk uttrykk, men en vil forsøke å tilpasse volum og materialbruk til eksisterende bebyggelse i området.

Denne konkurransen gjelder en totalentreprise for et nybygg på totalt BRA cirka 3 790 kvm, fordelt på to hovedetasjer og en teknisk etasje i plan 3. Det skal også opparbeides utendørs oppholdsarealer. Prosjektet er planlagt med oppstart prosjektering snarest etter kontraktsinngåelse, gravestart september 2021 og delovertakelse desember 2022.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen, VVS-relatert:

• Det er forutsatt at bygningens varmebehov skal dekkes av væske-til-vann-varmepumpe med energiopptak fra geobrønner. Det skal leveres energibrønnpark. Det skal påses at det er tilstrekkelig med energibrønner til å håndtere teknisk kjøling uavhengig av varmepumpe/kjølemaskin med god margin. Det installeres EL-kjel for å ivareta behov for spisslast og backup.

 • Det skal leveres system for prosesskjøling for kjølerom, fryserom, skittentøyrom, søppelrom, datarom og UPS-rom. Det skal medtas utstyr med vannkjølt kondensator, hvor varme skal gjenvinnes til varmeanlegget. Det skal være separate vannkjølte maskiner for alle rom.

• Det skal leveres og monteres luftbehandlingsanlegg som skal dekke hele bygget og ventilere alle rom. Ventilasjonsanleggene skal utstyres med varmegjenvinning tilpasset funksjon og maksimal energiøkonomisk drift.

• Alle rom skal ventileres med omrøringsventilasjon. Plassering av tilluftsventiler skal sees i forhold til aktiviteten i rommene. Større oppholdsrom, møterom, pauserom, allrom etc. skal ha VAV styring etter CO2 og temperatur. God tilkomst til spjeld/spjeldmotor ivaretas. Alle luftmengder skal presenteres i SD-anlegg.

• Overskuddsvarme i kjølesesong som ikke kan nyttes på bygget fjernes via dumpebatterier i ventilasjonsavkast. Kjøleanlegget skal designes slik at effektuttak fra energibrønner i sum med kjølemaskin dekker nødvendig effektbehov.

• Ventilasjonsanleggene prosjekteres for å tilfredsstille TEK samt brannstrategi som utarbeides av brannrådgiver. Det er tatt utgangspunkt i «steng-inne» strategi, dvs. montasje av brannspjeld ved kryssing av branncellebegrensende vegger.

• Alle VVS- og elektrotekniske anlegg skal i prinsippet styres og overvåkes via SD-anlegget. Det er lagt opp til bruk av Modbus-/Bacnet IP kommunikasjon mellom lokalt feltutstyr og SD anlegg. Romstyring (oppvarming og VAV/CAV) kommuniserer via KNX.

Tilbudsfrist: 26. mai

Fylke: Rogaland

Kommune: Karmøy kommune

Tiltakshaver: Karmøy kommune

Entrepriseform: Totalentreprise

Arkitekt: Omega Areal AS

Estimert totalverdi: 101.6 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår