Stenger klasserom etter muggsoppfunn

 
Stenger klasserom etter muggsoppfunnIllustrasjonsbilde (Foto: Mycoteam)
Muggsopp og elendig luftkvalitet har ført til bekymring blant foreldre og skoleledelsen ved Ramberg skole i Lofoten.

– Det første man legger merke til er at det står bøtter rundt omkring i ganger og klasserom der det drypper fra taket. Vi har koblet ut flere lamper for å unngå kortslutning, sier ektor ved Ramberg skole, Nils Oscar Buskqvist til NRK.

Han er oppriktig bekymret over tilstanden på barneskolen som har 90 elever. Et flatt tak og mange vannlekkasjer har ført til et svært lite hyggelig arbeidsmiljø for både elever og lærere. Situasjonen er så alvorlig at kommuneoverlegen har bestemt at minst fire klasserom stenges av på grunn av muggsopp.

– Det har blitt verre og verre med årenes løp og det har medført at vi har fått veldig mye muggsopp. Kommuneoverlegen har bestemt at minst fire klasserom måtte stenges av, sier han

I en fersk tilstandsrapport fra Mycoteam kommer det fram at mange klasserom på skolen har forhøyede verdier av soppspor i luften og det er synlig mugg bak lister og under gulvbelegg.

– Denne muggen finnes overalt på skolen. Det er kun noen få rom som ikke har det. Vi har heldigvis ikke så mange elever så vi klarer oss foreløpig. Skulle det derimot vise seg at vi må stenge flere rom, blir det vanskelig å drive skolen. I tillegg til soppspor er det lite eller ingen ventilasjon på skolen, noe som har ført til veldig tung luft. Flere elever og ansatte har klaget på trøtthet og å være ufokusert, sier rektoren.

det finnes lærere ved skolen som selv gikk der i sin barndom og som også den gang hadde bøtter på gulvet.

– Vi overtok en kommune i 2015 som var skakkjørt økonomisk og som vi har jobbet mye med for å bedre. Nå har vi tatt grep for å løfte standarden ved skolen og innhente kunnskap om forholdene der og veien videre. Det vil bli fattet et politisk vedtak i april om det skal bygges ny skole eller om bygningen skal restaureres, sier Hans Fredrik Sørdal, ordfører i Flakstad til NRK.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår