Sterk vekst for rørfornying i nord

 
Sterk vekst for rørfornying i nordBildet: Det er et stort marked for rørfornying og rørinspeksjonstjenester i de tre nordligste fylkene, slår daglig leder Erna Nerleir og salgssjef Hallvard Johansen i Olimb Entrepnor AS fast. Foto: Olimb Entrepnor
Olimb Entrepnor AS med hovedkontor i Mo i Rana og avdelingskontorer i Tromsø og Bodø opplever en utrolig vekst. Selskapet med hovedfokus på rørfornying og en rekke tjenester innen vann og avløp, har gitt beskjed om at de har en målsetting om å bli det ledende vannbransje-selskapet i Nord-Norge.

Av Odd Borgestrand

Resultatet for 2017 viser en dobling i omsetningen sammenlignet med 2016, og halvveis inn i 2018 tyder mye på at det kan gå mot en ny dobling før året er omme.
- Vi holder alltid det vi lover, og kanskje kan vi realisere visjonen raskere enn vi hadde tenkt, sier en godt fornøyd daglig leder Erna Nerleir.
Omsetningen i fjor ble på 20 millioner kroner, noe som er en dobling i forhold til 2016. Resultat før skatt ble også svært tilfredsstillende, med snaue tre millioner kroner.

Bygger tillit
- Hovedårsaken til doblingen er at vi har vært ute i markedet og solgt inn våre tjenester. Vi har i løpet av kort tid bygget opp tillit i markedene i nord, og vi har dedikerte ansatte som viser et stort engasjement, sier salgssjef Hallvard Johansen.
- Vi er nærmest en stor familie på 17 medarbeidere, og med et fantastisk godt arbeidsmiljø. Her møter folk opp på jobb og gleder seg til hver eneste dag. Vi har nesten ikke sykefravær, og det slår også positivt ut for firmaet.

Borettslag fornyer
Olimb Entrepnor AS har sikret seg en rekke store oppdrag spesielt innen innvendig rørfornying.
- Vi setter fokus på alternative rehabiliteringsmetoder både for innvendig og utvendig rørfornying. Når potensielle kunder ser at eksisterende kunder er fornøyd med jobben vi gjør, ja da får vi god drahjelp i innsalg av våre løsninger, sier Johansen
En betydelig del av omsetningen er kommet som følge av flere store oppdrag for ulike borettslag. Innvendig rørfornying av 136 leiligheter i Sentrum Borettslag i Mo i Rana er nylig avsluttet.

I Tromsø er fornyingsarbeidene av 120 leiligheter i Myreng Borettslag kommet godt i gang. Dette er et borettslag fra slutten av 1950-tallet som virkelig hadde behov for fornyelse av avløpsrørene.
Tilstanden på rørene i borettslaget har over flere år skapt problemer for beboerne, og ved rørinspeksjon av blokkene fikk Olimb Entrepnor kartlagt hvilke problemer og hvilke løsninger som skulle benyttes i denne situasjonen.
På innvendig rørfornying gjennomføres nå tilsvarende oppdrag også i Mosjøen, Mo i Rana, Bodø og Longyerbyen på Svalbard. Det er et stort marked i de tre nordligste fylkene, slår daglig leder Erna Nerleir og salgssjef Hallvard Johansen fast.

Stort distrikt
Olimb Entrepnor har også lykkes med mange oppdrag innen rørinspeksjon og spyling.
- Mange av rørfornyingsjobbene starter nettopp med rørinspeksjon og spyling. Når ledningseiere får se video av egne rør blir de ofte forskrekket over tilstanden, og da kommer gjerne forespørsel om utbedring, forklarer Johansen.
Selskapet har nå seks spylebiler og to rørinspeksjonsbiler i sving for å dekke etterspørselen.

Selskapets medarbeidere er heller ikke redd for å påta seg oppdrag langt unna hovedkontoret i Mo i Rana. Nylig var et team jobb i Tana i Finnmark. Det tok 17 timer å transportere utstyr og mannskap for å hjelpe Tine Meierier med deler av selskapets røropplegg ved anlegget i Tana.
- Vi syns det var en fin tur, og Tine Meierier var fornøyd med måten vi håndterte oppdraget på, forteller en fornøyd salgssjef Hallvard Johansen.

Utvider virksomheten
Olimb Entrepnor har nå også investert i utstyr og gjennomført operatørkurs i trykktesting, tetthetsprøving og desinfisering av vannledninger og selvfallsledninger. Andre tjenester er blant annet åpning av avløp, graving og avfallshåndtering.
- Vi er medlem i Rørinspeksjon Norge, og har dermed operatører som hele tiden blir oppdatert på sine fagområder. Dermed har de også dyktige kolleger rundt om i hele landet som de kan utveksle erfaringer og konferere med, Erna Nerleir.
Entrepnor har nå også et fullverdig tilbud i Bodø etter at selskapet har flyttet inn i nye lokaler. Her er det så langt fire medarbeidere som er tilknyttet denne avdelingen. Fem medarbeidere arbeider ut fra avdelingskontoret i Tromsø, mens hovedtyngden har tilhold i Mo i Rana. 
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår