Stor tro på egne produkter

 
Stor tro på egne produkterSalgssjef VA i Norsk Wavin, Thomas Birkebekk, sammen med sin navnebror og gode kollega og venn, Thomas Breen, direktør i Norsk Vann i munter dialog under messa i Oslo. Foto: Odd Borgestrand
VA MESSENE 2022: Salgssjef VA i Norsk Wavin AS, Thomas Birkebekk, har ingen problemer med å skape kontakt med sine kunder. Utadrettet og blid og med stor tro på egne produkter.

Av Odd Borgestrand

Under VA Messene på Telenor Arena var det stort trykk på standen til Norsk Wavin i formiddagstimene, noe Birkebekk og hans kolleger satte stor pris på.

- Her er det «de riktige folkene» som oppsøker messene og vår stand. Dermed får vi mange gode samtaler og meningsutvekslinger. Vi som leverandører må bli flinke til å lytte til driftspersonell som er ute på anleggene og som gir oss klare og nyttige tilbakemeldinger.  Dette er en fagmesse i ordets rette forstand, sier Birkebekk til VVS aktuelt.

Han har under messene møtt fagpersoner som er bevisst på hva de vil ha av de ulike leverandørene. På Wavins stand var det spesielt fokus på overvannshåndtering og de spesielle kumløsningene som denne produsenten gjerne markedsfører.

- Kabelrør knyttet opp mot veiprosjekter er også et viktig produkt for Wavin. Kort sagt ønsker vi å vise bredden av produkter vi har innen VA og kommunalteknikk, sier en energisk salgssjef.

Viktig med fokus på overvann
Han mener det er god grunn til å ha et spesielt fokus på overvann. På sine nettsider har Wavin flere informative artikler både for fagfolk og forbrukere om dette temaet. Norsk Wavin satser da også sterkt på dette området med en rekke spesialprodukter.

- Det er flere grunner til at overvann har blitt et såpass stort problem de siste årene. For det første spiller klimaforandringene en stor rolle. I dag regner det 20 prosent mer i Norge enn for 100 år siden, og det forventes å øke ytterlige 20 prosent innen år 2100. Innen den tid vil vi også få et varmere klima, kortere vinter, minkende isbreer, endret flommønster og stigende havnivå. I tillegg kommer nedbøren stadig oftere som styrtregn, noe som gjør at gater, hager og, i noen tilfeller kjellere, oversvømmes, sier Birkebekk.

- En annen grunn til at overvann har blitt et utbredt problem er utviklingen av urbane områder. Fortetting skaper større impermeable flater som hindrer vannet i å trekke ned i jordsmonnet. Det bygges innenfor allerede etablerte tettsteder, det blir færre grøntarealer og asfalt legges som et lokk over jordsmonn som tidligere tok imot vannet med åpne armer. Dette har gjort at det årlig registreres flere tusen tilfeller av skader knyttet til overvann.

Møtes ansikt til ansikt
Birkebekk mener det er viktig at VA-produsentene nå møter driftspersonell og beslutningstakere ansikt til ansikt etter drøye to år med digitale møter. Med stadig økende råvarepriser og en usikker verdenssituasjon innrømmer han at det er grunn til bekymring også for VA-bransjen.

- Norsk Wavin har god tilgang på produkter, men det er stor grad av usikkerhet både på råvarer, produkter og tilgang til transport. Prissetting er også krevende, og nå er det kortere frister i hele markedet. Alle har de samme forutsetningene og utfordringene. Jeg mener bransjen tilpasser seg markedet hele veien. Som et internasjonalt konsern ser vi hva som rører seg i Europa og får tydelige signaler på hvordan vi må innrette oss, sier Birkebekk.

Han gir honnør til arrangørene av VA Messene, VA og VVS produsentene VVP og Messeselskapet AS og til sine konkurrenter og kolleger i bransjen. Årets messetur betegner han som svært vellykket, og med det store besøkstallet i Oslo som det absolutte høydepunkt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår