Taleassistenter - den nye hverdagen?

 
Taleassistenter - den nye hverdagen?Bildet: Ifølge Juniper Research så vil 55 prosent av amerikanske hjem, over 175 millioner husstander ha en talestyrt assistent installert innen 2022.
Er du klar for en digital talestyrt assistent som kan hjelpe deg å styre huset ditt?

Av Stian Øien, produktsjef i Futurehome

Som produktsjef i Futurehome så er jeg vant med å bruke alle mulig slags moderne teknologi. Når man blir eksponert for slik teknologi over tid så er det lett å bli stemplet som en “nerd”, samtidig så er jeg også en familiemann med to barn. Som en hardcore teknologientusiast og familiemann så har jeg et spesielt godt innblikk i hvilke teknologier som kommer på markedet bare for entusiaster som meg og hvilke produkter som kommer på markedet for allment bruk.

Trodde den var i USA

For en stund siden så kjøpte jeg og installerte en digital talestyrt assistent i huset mitt. Jeg var en av de første i Norge som fikk tak i en Amazon Echo og jeg likte den veldig godt. Men det oppstod et problem, jeg var den eneste som brukte den i familien, fordi den ikke hadde veldig mange lokale funksjoner. Grunnen til dette var at Amazon Echo’en trodde den var i USA, derfor kunne jeg ikke spørre den om hvordan været kom til å bli i morgen, hvordan trafikken fløt på vei til jobb eller andre ting relatert til mitt geografiske område.

Robotaktig og firkantet

Det var mulig å brukte IFTTT integrasjoner for å kontrollere Futurehome og andre smarthus gadgets, men alle kommandoene måtte starte med å si “trigger”. For eksempel så måtte jeg si “trigger sleep mode” for å aktivere nattmodus i smarthuset mitt. Hver kommando for å styre Futurehome funksjonene mine måtte starte med “trigger”. Jeg hadde ønsket og håpet at Amazon Echo skulle være mer menneskelig enn den var, i og med at jeg måtte starte alle kommandoene med “trigger!” så ble den for robotaktig og firkantet for min smak. Ikke lenge etter at jeg hadde fått Amazon Echo i huset og testet den, så kom Google Home Assistant på markedet. Dette ble en såkalt “game changer”, ikke bare for meg, men for hele familien min.

Flere triggere

Google Assistant forstod godt hvor den var i verden og kunne hoppe inn i kalenderen min når jeg spurte, jeg la inn ruten jeg pleier å kjøre til jobb så jeg kan spørre hvordan trafikken var før jeg reiser og jeg kunne fint spørre hvordan været ville bli i morgen. Mye av grunnen til at jeg fikk så gode svar fra Google Assistant i forhold til Amazon Echo var at Google Assistant har tilgang på Google Search. Noe som gjorde at jeg fikk mye mer nøyaktige og kontekstuelt riktige svar. Med IFTTT plugin så kunne vi også bruke Google Assistant med Futurehome for å kontrollere huset vårt. Men denne gangen var systemet mer fleksibelt. Google Assistant hadde muligheten til å definere flere “triggere” for kommandoer i Futurehome, for å få nattmodus så kunne jeg si:

-Good night
-I am going to bed
-Activate sleep mode
Etc…

Riktig stemningslys

Det fine med Google Assistant er at du ikke trenger et spesifikt trigger ord, du kan snakke med en naturlig stemme som om du snakket til en du kjenner. I tillegg kan du også kontrollere lys og andre apparater fra 0-100% med bare en “applet” i IFTTT. I smarthjemmet vårt så bruker vi Google Assistant som hovedbryteren til de forskjellige “modusene” vi har i Futurehome. Jeg har enda ikke satt opp at den kan låse opp eller igjen dører fordi dette kan utgjøre en sikkerhetstrussel, men alle andre snarveiene og modusene jeg har satt opp kjører perfekt. Alle i hjemmet vårt bruker talestyringen og vi har en Google Assistant i flere rom. Den seks år gamle jenta mi elsker å kunne åpne garasjen ved å snakke med Google Assistant for å hente sykkelen sin og kona mi bruker den hver kveld for å sette riktig stemningslys når barna har lagt seg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår