Tiltrer som professor II ved AHO

 
Tiltrer som professor II ved AHOBildet: Arnkell Petersen
Fra 1. august er Arnkell J. Petersen ansatt som professor II ved Arkitektur- og designhøgskolen.

Stillingen vil inngå i gruppen for konstruksjoner, materialer og økologi på skolens Institutt for arkitektur. Til daglig jobber Arnkell Petersen som seksjonsleder for energi og inneklima i Erichsen & Horgen AS.

Gjennom sin professor II stilling vil Petersen bidra med forelesninger og veiledning innen emner som energibruk, energiforsyning, dagslys, inneklima, klimatekniske installasjoner, bærekraftig prosjektering og tverrfaglig integrert designprosess. Arkitektur- og designhøgskolen ønsker økt kompetanse innen tverrfaglighet

- Feltene energi og inneklima blir stadig tettere knyttet til arkitektonisk utforming. Bygningsform, indre romforløp, konstruksjoner, materialer og fasadeutforming må virke sammen for å redusere avhengigheten av kunstig belysning, mekanisk ventilasjon og energikrevende oppvarming.  Spesielt innen ventilasjon, oppvarming og belysning har vi ønsket å styrke kompetansen i vårt tverrfaglige lærerteam, sier professor Marius Nygaard som er leder for gruppen konstruksjoner, materialer og økologi på skolens Institutt for arkitektur.

- Arnkell kombinerer bred prosjekteringserfaring med spisset kompetanse innen design av bygg med høye miljøambisjoner og nyskapende klimatiseringsløsninger. Han er en god og engasjert formidler. Vi ser derfor frem til å få ham som professor II ved AHO fra og med høstsemesteret 2018, sier Nygaard.

- Jeg ser frem til å bidra til utdanningen ved AHO og dermed være en liten brikke i at fremtidens arkitekter tar hånd om en helhetlig bærekraftig prosjektering av bygninger. Det er med ærbødighet at jeg sier ja til å tiltre stillingen idet jeg er sikker på at det å undervise ved AHO vil være både lærerikt og utfordrende, sier Arnkell Petersen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår