Utlyser barnehageprosjekt i Bergen

 
Utlyser barnehageprosjekt i BergenBildet: Prosjektet er lokalisert ved den gamle fabrikken i Damsgårdssundet, like ved der «Småpudden» går i land.
AKTUELLE PROSJEKTER: Bergen kommune skal etablere ny barnehage i Damsgårdssundet. Kommunen utlyser nå geralentreprise, hvor etablering av tekniske anlegg står sentralt.

Av Bjørn Laberg

Damsgårdssundet barnehage er en eierseksjon i 3. og 4. etasje i boligsameiet 1912, som består av rekkehus og byleiligheter. Prosjektet er lokalisert ved den gamle fabrikken i Damsgårdssundet, like ved der «Småpudden» går i land.

I 2020 vedtok bystyret at Bergen kommune skulle kjøpe barnehagearealene og etablere en kommunal barnehage der. Barnehagen er tenkt å fungere som erstatningsbarnehage for Årstad bydel etter ferdigstillelse.

Eierseksjonen er per prosjektoppstart et råbygg, og prosjektet innebærer å ferdigstille arealet til en fullverdig barnehage. Råbygget er premissgiveren for innredningsarbeidene, hvor hovedtyngden av prosjektet går ut på å etablere de nødvendige tekniske anleggene. 

Litt fra funksjonsbeskrivelse, tekniske anlegg:

• Ventilasjonsaggregatene leveres med automatikk ferdig koplet for tilknytning til det overordnete SD-anlegget via kommunikasjons kort for ModBus i aggregatet. Bygget skal utrustes for behovstyrt ventilering med trykkuavhengig DCV (VAV og CAV) spjeld som gir tilbakemelding til SD-anlegget av aktuell luftmengde, pådrag og spjeldvinkel.

• Styring av luftmengdene skjer med VAV-spjeld styrt mot CO2 nivå og optimalisert mot aggregat. Optimalisering skal sørge for minst mulig trykkfall og luftmengde over aggregat under drift. Behovstyrt ventilasjon i nær alle rom med unntak av toalett, lager, bøttekott og andre underordnede rom. I tillegg kan enkelte andre rom ha konstant ventilering.

• Belysningsanlegget omfatter armaturer utvendig og innvendig styrt av rombrytere, dimmere RGBW regulator PIR detektorer, ur og utvendig analog fotocelle. Forhåndsinnstilt lysnivå solavskjerming og utelys. Armaturer leveres med DALI eller tilsvarende styresystem.

• Hovedkomponentene for varmeanlegget er plassert i eksisterende energisentral i bygget. I garasjen er det for barnehagen avsatt tur/retur-stusser for vannbåren varme fra energisentralen. Varmen fra stussen skal sørge for oppvarming av varmt tappevann, varme til ettervarmebatteri i ventilasjonsaggregatet for barnehagen og romoppvarming via gulvvarmeanlegg. 

• Brannalarmnlegget leveres med automatikk for tilknytning til SD-anlegget med følgende funksjoner: Signal for Styring av belysning, avtrekk fra kjøkken, ventilasjonsaggregat, brannspjeld, adgangskontrollerte dørlåser og solavskjerming.

• Nødlysanlegg omfatter armaturer utvendig og innvendig. Brukes for å anvise plassering av enten brannvarsler, brann- slukkeapparat eller brannslange. Ledelys på undersiden sikrer at brannpost i rømningsvei belyses med 5 lux. Ledelys gir generell belysning og markeringslys angir rømningsretning. Nødlys sikrer minst 1 lux i rømningsveien.

Prosjektet gjennomføres som en generalentreprise.

Tiltakshaver: Bergen kommune
Tilbudsfrist: 21. september 2021

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår