Utlyser sprinklerprosjekt ved Skotfoss kirke

 
Utlyser sprinklerprosjekt ved Skotfoss kirkeIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Skien kommune v / Skien kirkelige fellesråd utlyser totalentreprise på sprinklermontasje ved Skotfoss kirke.

Av Bjørn Laberg

Det skal etableres en ny tørrsprinklerventil inkl komplett vannmengdemålerutstyr. Plassering vis à vis trapp/biinngang i 1. etasje. 

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Fra sprinklersentral fordeler rørnettet seg til 1.etg via gangarealene bak sal og videre opp i etasjene over via trapperom og til sist opp til loft. I 1. etasje stikkes i sidene inn et rør for å slukke under skråtak på hver side. Hoder vinkles ikke etter takvinkel pga tørranlegg, men dette kan vurderes på ny før montasje dersom tiltakshaver garanterer temperaturer over 10 gr i kirken til enhver tid. 

• På loft anordnes sprinkler med Tyco BB hoder under møner, mens det ligger et fordelernett med tørrhoder på eller noe over gulvet. Fordelinger legges med fall mot nedtapping alternativt sprinklerventil. NB! Der det ikke er mulig å drenere anlegg til sentral skal det anordnes 80 l «murerdunker» i plast under nedtappingspunkt slik at man kan tappe ned uten vannsøl på loft. Medtas 4 slike drensdunker. 

• Alle drenspunkt skal avmerkes på egentegning oppslått i sprinklersentral etter montasje. Fra loft skal kurser til hver fasade også føres ut til fasader. Det legges stor vekt på estetisk og pen utførelse av alle synlige rør også på fasade. Det som er angitt på tegning er skjematisk tegnet og faglig skjønn må benyttes for å få skjult fasadesprinklere så godt som mulig oppunder takskjegg osv. Det er benyttet tette SW Vertical-hoder til fasade sprinklere, fortrinnsvis i messing utførelse. 

• Nødvendig antall nedtappingspunkt må medtas her og i en slik utførelse at disse kan betjenes fra bakkenivå eller en gardintrapp. Fra fasadesprinklerkursen er det nødvendig å også benytte denne som «føringsvei» for sprinkler inn igjen til sakristi/bakrom på hver side foran i kirken. Nedtappingsmulighet anordnes her også.

• Det er foretatt hydraulisk beregning og tørranlegget på loft blir dimensjonerende her: P/Q krav her er 569.9 l/min mot 3,237 bar + trykktap i ventil og vanninnlegg på 0,5 bar=3,737 bar. Vannuttak er fra ny vannkum med normaltrykk i DN 200 vannledning på 8-8,3 bar. Kommunen har levert flg beregning ved uttak av 1000 l/min resttrykk 7.2 bar, 2000 l/min-5,7bar og 3000 l/min-3,5 bar.

Oppdragsgiver: Skien kommune

Tilbudsfrist: 9. februar 2024

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår