Vannbransjen er på frammarsj

 
Vannbransjen er på frammarsjBildet: Fagdirektør og leder i representantskapet for Driftsassistansen i Hordaland (DIHVA), Magnar Sekse, og senioringeniør Tom A. Karlsen fra Cowi (t.v) var to av aktørene som snakket fram norsk vannbransje i Haugesund i dag. Foto: (Odd Borgestrand)
– Det er en god ting å ha mange oppgaver foran oss. Vi har VA-rapporter som forteller at vi har en lang marsj foran oss, men jeg slår fast at vannbransjen er på frammarsj.

Det slo fagdirektør og leder i representantskapet for Driftsassistansen i Hordaland (DIHVA), Magnar Sekse, fast under åpningen av VA-dagane på Vestlandet i Haugesund i dag.

Det var en stolt representantsleder som ønsket velkommen til Haugesund. DIHVA makter å skape en fantastisk møteplass for bransjen både gjennom en aktuell konferanse og ikke minst en imponerende utstilling. 69 utstillere fyller opp arrangørhotellet til siste plass og mange kommer til VA-dagane først og fremst for å møte leverandørene samlet på ett sted. Magnar Sekse var i det offensive hjørnet i dag ved nærmest å proklamere at bransjen kan skape et vanneventyr i Norge.

– Vi har sammen en unik mulighet til å jobbe fram vann og avløp både innenlands og utenlands. Vann kan bli den ny oljen, sa fagdirektøren i Bergen kommune, som de neste 10 årene skal lede et fornyelses og vedlikeholdsprosjekt innen vann og avløp på 6,2 milliarder kroner.

Infrastrukturen er vår ryggrad. Uten en god ryggrad faller kroppen sammen, slo Sekse fast i sitt foredrag.
– Vi tærer i dag på nedlagt kapital, og derfor må innsatsen økes, spesielt på rekrutteringssiden.
Innovasjon Norge og Norsk Vann er godt i gang med sitt omdømmeprosjekt. Det er viktig at vi snakker fram vår egen bransje. Den grønne profilen kommer tydeligere fram i norske kommuner, og det må vi gripe tak i, sa Magnar Sekse videre.

– Vi har godt vann, men vi må investere milliarder for å sikre at vi fortsatt skal ha verdens beste vann. Trygg og god vannforsyning og god avløpshåndtering gjør seg ikke selv. Det er behov for en kraftinnsats, men det er betalingsvilje for god kvalitet på vann og avløpssystemet. Huseiernes Landsforbund er blant de som støtter dette utsagnet, understreket Sekse.

I slutten av måneden er Sekse en del av den delegasjon som skal møte statsminister Erna Solberg for å diskutere sikkerhet i vannbransjen. Det blir et helt annet fokus på dette i nærmeste framtid. Oslo er godt i gang, og Bergen har også gjort en solid jobb på sikkerhet og beredskap, mente Sekse. Han er godt fornøyd med at dette temaet også havner på statsministerens bord og at hun gjerne vil bli oppdatert om norsk vannsikkerhet og beredskapsarbeidet.

Sekse gledet seg over stor aktivitet innen infrastrukturen på Vestlandet. En rekke kommuner er godt i gang med miljøtiltak, bygging av nye renseanlegg, sikring av ledningsnettet og ledningsfornyelse.
– Vi må sette inn innsats på ledningsfornyelse for å øke sikkerheten og for å redusere lekkasjetapet.

Vi har også behov for gode driftsrutiner og god dokumentasjon av de resultatene vi oppnår. Vi må forbedre, standardisere og utvikle, og det kan kun skje gjennom et godt regionalt og nasjonalt samarbeid. Her har også leverandørene en viktig rolle. Det er mange smarte løsninger underveis, konkluderte Magnar Sekse i Haugesund i dag.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår