Vitek har fått ny eier

 
Vitek har fått ny eierAdm. Dir. i Vitek AS, Carl Christian Sibbern (t.v.) og Konsernsjef I Bergen Group ASA, Torgeir Nærø.
Vitek AS styrker sin posisjon i markedet med ny eier, Bergen Group ASA. – Dette gir Vitek nye vekstmuligheter, sier styreleder Jan Olav Jørgensen.

Bergen Group ASA har inngått avtale om kjøp av det bergensbaserte selskapet Vitek AS. Vitek AS sin daglige leder Carl Christian (CC) Sibbern ser frem til å legge ut på en felles reise med Bergen Group.
       – Vi synes dette er veldig spennende. Vi rigger oss for fremtiden og det enorme potensiale som finnes i markedet. I lang tid har det vært for lite fokus på vann og avløp og derfor er det et enormt etterslep som skal tas igjen. I en tid hvor bransjen konsoliderer og konkurransen øker, er gode vekstmuligheter avgjørende for å lykkes, sier CC Sibbern.
– Kjøpet av Vitek er et viktig steg i prosessen med å styrke konsernets posisjon som en leverandør av produkter og tjenester som er konkurransedyktige i nasjonale vekstmarkeder. Vitek tilfører også en ny aktivitet og nye markedsområder for Bergen Group, sier styreleder Hans Petter Eikeland i Bergen Group ASA.

Store vekstmuligheter
Kjøpsavtalen inkluderer også det heleide datterselskapet Vitek Miljø AS. Eikeland vurderer Vitek som et særdeles spennende selskap med store vekstmuligheter.

– Dette gir oss en mer robust operasjonell plattform i forhold til vår strategiske målsetting om å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern.

Vitek AS har i mange år hatt en sentral posisjon på Vestlandet, med hovedkontor i Bergen. Nå satser selskapet nasjonalt og har nylig etablert seg på Østlandet.

Tertnes Holdning AS fortsatt med
Vitek AS har vært en del av Tertnes Holding i 10 år, hvor den bergensbaserte forretningsmannen og industribyggeren Jan Olav Jørgensen er hovedaksjonær. Jørgensen vil fortsatt være sentral i den videre utviklingen av Vitek.

– Salget av Vitek AS til Bergen Group ASA vil bidra til å styrke selskapets vekstambisjoner. Sammen med våre nye eiere skal vi ta posisjoner i et fremtidsrettet marked med et betydelig potensial. Vitek-selskapene er ISO sertifiserte og deres solide miljøkompetanse og godt dokumenterte kvalitetsleveranser gjør selskapene til en attraktiv aktør, sier Jørgensen.

Viktig samarbeidspartner
Den signerte aksjekjøpsavtalen legger opp til at Jørgensen kommer inn som en sentral aksjonær i Bergen Group ASA gjennom en rettet emisjon.

Både Sibbern og Eikeland er glad for at Tertnes Holding er med i den videre satsingen i selskapet.

– Vi ser frem til å få Jørgensen inn som en viktig samarbeidspartner i forhold til den videre prosessen med å gjøre Bergen Group til et solid og attraktivt vestlandsbasert industrikonsern, sier Eikeland.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Messeguiden

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår