Volution Group kjøper VoltAir System AB

 
Volution Group kjøper VoltAir System ABIllustrasjonsbilde: VoltAir sitt ZPAZE MR enhetsaggregat med roterende varmeveksler.
Volution, leverandør av ventilasjonsprodukter innen bolig- og næringsbygg, overtar VoltAir System AB. Intensjonen er å styrke posisjonen sin i det nordiske markedet.

Av Bjørn Laberg

VoltAir er en produsent og leverandør av sentraliserte luftbehandlingsaggregat, særlig innen nybygg. Bedriften utvikler, produserer og selger aggregat med høy energieffektivitet, lave vedlikeholdskostnader og lang levetid. Produktene er enten prefabrikkerte eller plassbygde, og selges under eget varemerke.

Hjertet i VoltAir System er to seriekoblede kryssplatevekslere i polykarbonat. Ved nominelle, balanserte luftmengder er temperaturvirkningsgraden 90 prosent. Tilluft og avtrekk er helt separert fra hverandre, noe som derfor minimerer risikoen for overføring av lukter og partikler.

Når temperaturen i avkastluften er under frysepunktet, dannes iskrystaller av fuktigheten i avtrekksluften. VoltAir System håndterer denne prosessen, og tillater påfrysing, uten tap av effektivitet. For å unngå frysing ved ubalanserte luftmengder, eller ved lange perioder med lave utetemperaturer, utstyres aggregatene med intelligent behovsstyrt avrimingsautomatikk.

– Det føles svært positivt og spennende å få nye eiere, som allerede er store aktører innen ventilasjonsbransjen. Vi ser fram til å jobbe tett med de øvrige selskapene i Volution gruppen, sier Johan Eriksson, administrerende direktør i VoltAir System AB.

LES OGSÅ: Det svorske luftvåpen

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår