VVS Norge iverksetter strakstiltak

 
VVS Norge iverksetter strakstiltakBildet: - Vi sender ut varsel om permittering til ansatte hvor betydelig arbeidsoppgaver bortfaller, uansett om man er i ledergruppen eller andre steder i organisasjonen, sier Thorbjørn Theie, administrerende direktør i VVS Norge. Foto: Odd Borgestrand
VVS-bransjen berøres av tiltakene for å begrense smitte av Koronaviruset. VVS Norge støtter sine medlemsbedrifter på ulike måter, og har også sendt ut permitteringsvarsel.

- Dette er gjort for å bidra solidarisk, og innebærer at vi sender ut varsel om permittering til ansatte hvor betydelig arbeidsoppgaver bortfaller, uansett om man er i ledergruppen eller andre steder i organisasjonen, sier Thorbjørn Theie, administrerende direktør i VVS Norge, i en pressemelding.

Deler av VVS-bransjen er i dag i en krevende situasjon som følge av koronavirusets påvirkning på det norske samfunnet. Tiltakene for å begrense kontaktsmitte skaper begrensninger for mange typer jobber, og en rekke bedrifter har iverksatt strakstiltak.

- Mange av våre medlemsbedrifter har måttet permittere sine ansatte og iverksette andre kostnadsbesparende tiltak. Også i VVS Norge, Bademiljø og Comfort skal vi bidra til den viktige fellesdugnaden og tilpasse oss et redusert aktivitetsnivå for perioden det varer. Dette innebærer at vi sender ut varsel om permittering til ansatte hvor betydelig arbeidsoppgaver bortfaller uansett om man er i ledergruppen eller andre steder i organisasjonen, sier Thorbjørn Theie.

Han uttrykker stor medfølelse for små og store rørleggerbedriftene som står overfor en utfordrende periode. Spesielt de selvstendig næringsdrivende, som er mindre beskyttet og der Regjeringens tiltakspakke i begrenset grad bidrar.
- Tiltakspakkene vil være til hjelp for mange, men vi håper det kommer mer for å hjelpe små og store virksomheter gjennom en periode med inntektsnedgang. VVS Norge vil fra får side fortløpende vurdere ulike tiltak for hvordan vi best mulig kan støtte våre medlemsbedrifter, sier Theie.

VVS Norge har satt krisestab der de følger utviklingen kontinuerlig og har en tett dialog med grossister, leverandører og samarbeidspartnere. Tilsvarende har Bademiljø og Comfort begge satt full krisestab og bistår sine medlemsbedrifter i alle kanaler med spørsmål de måtte ha. I tillegg er det innført tiltak for å bidra til å begrense smittespredningen, og fortløpende er anbefalingene fra helsemyndighetene knyttet til reiseråd, hygiene og møteplasser blitt fulgt.

- Fordelen vi har i VVS Norge i en slik krisesituasjon, er muligheten til å samordne og trekke erfaringer på tvers av enkeltbedrifter og kjeder. Det er langt mer krevende å stå i alene, sier Theie, og legger til:
- Landet står i en uvirkelig og dramatisk situasjon. Det aller viktigste er at vi får kontroll over smittesituasjonen slik at helsevesenet ikke blir overbelastet. Samtidig må vi ta vare på næringslivet som lider under de svært inngripende tiltakene som er iverksatt for å lykkes med dette.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår