Armaturjonsson kjøper Termorens AS

 
Armaturjonsson kjøper Termorens ASBildet: Fra venstre: deleier og daglig leder i Termorens, Thore Andreassen, Thorn Fredrik Hemsen, daglig leder i Armaturjonsson og Bjørg Helene Andreassen, økonomiansvarlig og kundekoordinator i Termorens AS
Armaturjonsson har skrevet avtale om å overta alle aksjer i Termorens AS, som er spesialist innen minimering av bakterier i drikkevann.

Termorens er Ernströmgruppens andre kjøp i Norge i år og altså et tilleggskjøp til Armaturjonsson, innen forretningsområdet Water & Heating. 

Termorens ivrer for å begrense risikoen for høye konsentrasjoner av bakterier, spesielt legionella, i drikkevannsinstallasjoner i alle typer bygg. Det er flere metoder som kan benyttes for dette, men Termorens foretrekker primært teknologien anodisk oksydasjon, som ikke krever noen tilsetting av tungmetaller eller kjemikalier, og som er beskrevet i FHIs veileder for bekjempelse av legionella.

I tillegg har selskapet utviklet en biologisk nedbrytbar rensevæske, som har vist seg å være meget effektiv i f.eks. lukkede varme- og kjølesystemer, hvor væsken fjerner alle typer bakterier og oppnår full effekt i disse. Dette er spesielt viktig når man går fra olje eller elektrisk over til varmepumper.

Termorens, som ble etablert 1994, vil fortsette sin virksomhet som tidligere, i Skien. 

Armaturjonsson AS, med over 50 år i Norge, og en omsetning på 380 mill. i 2021, har alltid hatt fokus på å tilby systemer som skal gjør det så enkelt som mulig å unngå oppblomstring av uønskede bakterier i drikkevannet, samt å sørge for så lang levetid og effekt drift som mulig på alle installasjoner av vannbaserte varme- og kjøling i alle typer bygg.

- Betydningen av å sikre optimal drift blir stadig mer viktig. Termorens har vist seg å ha kostnadseffektive løsninger og velprøvd teknologi, som effektivt minimerer risikoen for legionellautbrudd i drikkevannet. Sammen kan vi tilby markedet en bred pakke av optimal vannkvalitet for alle typer bygg, sier Thorn Fredrik Hemsen, daglig leder i Armaturjonsson AS. 

- Kjøpet bidrar til vårt strategiske fokus med å skape et mer bærekraftig samfunn, gjennom å bygge bedre selskaper for fremtidige generasjoner. Gjennom dette kjøpet utvider vi vårt bidrag til FNs holdbarhetsmål om tilgang til rent vann for alle, forteller Kjell Bernt Kalland, ansvarlig for forretningsområdet Water & Heating innen Ernströmgruppen.

- Min kone og jeg har sammen med våre dyktige medarbeidere drevet selskapet til det det er i dag, og vi så nå at det var på tide å finne en partner som deler våre verdier, og har samme interesse for å gjøre vår viktigste næringskilde så trygt som mulig. Vi er glade for å finne det vi søkte i våre nye eiere, og har stor tro på at vi til sammen kommer til å utvikle virksomheten videre, sier deleier og daglig leder Thore Andreassen. 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår