Senkingen av inntaksledning mislyktes

 
Senkingen av inntaksledning mislyktesBildet: Etter planen skulle ledningen, som har vært inntaksledning ved Hamar vannbehandlingsanlegg, gjenbrukes som hovedinntaksledning ved det nye vannbehandlingsanlegget på Nordsveodden i Ottestad
Senkingen av hovedinntaksledningen til Hias VBA Sandvika ble mislykket. Ambisjonen om gjenbruk av tidligere ledning fra Hamar vannbehandlingsanlegg blir bare delvis oppfylt.

Ingen personer er skadet. Vannforsyningen er ikke påvirket av hendelsen. 
 
Hias jobber nå sammen med entreprenøren og rådgiver for å finne ut hva som har skjedd og hvorfor.

- Vi har kommet så langt i undersøkelsene at vi kan slå fast at ledningen ikke kan brukes som permanent hovedinntaksledning til 250 meters dyp, sier Morten Finborud, administrerende direktør i Hias IKS, i en pressemelding.

Etter planen skulle ledningen, som har vært inntaksledning ved Hamar vannbehandlingsanlegg, gjenbrukes som hovedinntaksledning ved det nye vannbehandlingsanlegget på Nordsveodden i Ottestad.

LES OGSÅ: Sparer 800 tonn CO2 på gjenbruk av inntaksledning

- Dette er trist, da miljøaspektet i prosjektet var viktig for oss. Det betyr imidlertid ikke at vi endrer våre klima- og miljøambisjoner, sier han. Gjenbruk av inntaksledningen ville ha gitt en besparelse på 800 tonn CO2. Nå oppnår vi bare deler av dette ved at reservetinntaket, som nå er i bruk, er basert på gjenbruk, sier Finborud.
 
Hias må nå etablere en ny hovedinntaksledning til Hias VBA Sandvika. Dette prosjektet kan ikke gjennomføres før etter vintersesongen. Hendelsen har ingen konsekvenser for vannleveransen til abonnentene eller Hias' beredskap. I dag produseres det vann med reserveinntaksledningen til det nye vannbehandlingsanlegget. Det nye anlegget har utvidede renseprosesser som sikrer tilstrekkelige hygieniske barrierer ved dagens drift. 
 
- Det er for tidlig å si noe om årsaker eller økonomiske konsekvenser av denne hendelsen. Hias kommer tilbake med mer informasjon når undersøkelsene har kommet  lenger, sier Finborud avslutningsvis i pressemeldingen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår