Geberit fyller 150 år!

 
Geberit fyller 150 år!Bildet: Grunnlegger Albert Gebert og familien hans. Foto: Geberit
Sanitærprodusenten Geberit startet som en enmannsbedrift i 1874. I dag er de et globalt konsern med over 10 000 ansatte og 26 produksjonsanlegg, og feirer 150 år som pioner i sanitærbransjen.

Geberit oppfant den første blybelagte tresisternen i 1904, den første plastsisternen i 1952 og den første innebygde sisternen i 1964. Den innebygde sisternen er sammen med de blå Geberit Duofix installasjonsrammene fortsatt toneangivende i sanitærbransjen.

Bildet: Den blybelagte tresisternen fra Geberit het Phoenix, og var oppfunnet av Albert Gebert i 1905, og serieproduksjon startet i 1909. Det var hjørnesteinen for selskapets suksess.

– Våre løsninger har satt standarden før, gjør det fortsatt nå og skal fortsette å gjøre det i fremtiden. Fra dag en har vårt motto vært å gjøre gode ting enda bedre. Vi setter alltid kundene i sentrum og installatører, grossister, byggeiere og sluttkunder skal fortsatt kunne stole på oss, sier Christian Buhl, CEO i Geberit.

Bildet: En teknisk rådgiver presenterer en av de tidlige sisternemodellene laget av PVC. Sisterner laget kun av plast var verdensnyheter i 1950-årene.

Den en gang beskjedne familiebedriften har nå blitt markedsledende på sanitærprodukter. Geberits verdier og mål har stort sett holdt seg uendret i løpet av sin 150 år lange historie: En jordnær holdning, kvalitetsbevissthet og streben etter fremragende kvalitet.

Bildet: Geberits første innebygde sisterne (UP 15.000) og den første betjeningsplaten fra Geberit fra 1964.

Bildet: Kundekurs ble avholdt fra 1950-årene framover. I kursene ble blant annet den enkle metoden for arbeid med PE-fittinger demonstrert.

Bildet: Børsnoteringen var startsignalet for selskapets fortsatte suksess. Geberit CEO Günter Kelm sammen med Antoinette Hunziker-Ebneter, President for den sveitsiske børsen ved noteringen i Zurich 22. juni 1999. 

Geberit feirer sitt jubileum sammen med ansatte, kunder og partnere, og vil også gi ut en jubileumsbok om selskapets historie.

Besøk jubileumsnettsiden for å lese mer: https://www.geberit150.com/no/home 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår