Bransjen må legge til rette for fremtidens bad nå

 
Bransjen må legge til rette for fremtidens bad nåBildet: Herman Larssen, salgssjef B2B i Geberit
KRONIKK: Som bransjeeksperter forventer forbruker at vi skal vite hva som kommer og hva det vil bli behov for på badet noen år fram i tid. Her har både utbyggere, elektrikere og rørleggere en jobb å gjøre.

Av Herman Larssen,
salgssjef B2B i Geberit 

For i Norge i dag har 7 av 10 ikke elektrisitet ved toalettet, og det legges sjeldent opp strøm ved toalett i nybygg. Det er vårt bransjeansvar å legge til rette for strøm bak toalettskålen, slik at badet er fremtidssikkert. Slik det ser ut i dag er dessverre for mange litt for mye fokuserte på å kutte disse kostnadene. Dette kan koste dyrt lenger frem i løypa.

Vi forventer at det fremover vil komme ny teknologi og produkter som vil ha behov for strøm og vi ser at dusjtoalett og luftavsug blir stadig mer vanlig på badet. Det er derfor viktig at elektrikeren legger trekkerør for strøm. Da slipper man å havne i den situasjonen senere, at strømkabler må legges synlig langs veggen, og at det blir en mye større jobb å oppgradere badet.

Å få inn dusjtoalett blir mer og mer aktuelt. Vi ser at markedet er i en enorm forandring. Da jeg startet i VVS-bransjen i 2005 var det nok mange som syntes det var flaut å snakke om dusjtoalett. Nå er det kundene selv som ringer og spør, den utviklingen har gått ganske fort. Mer enn hver femte nordmann ønsker seg nå dusjtoalett på badet. I tillegg har pandemien økt fokuset på hygiene. Vi forventer at etterspørselen vil øke kraftig de neste årene.

Luftavsug for innbyggingssisterner er et annet område som kommer for fullt. Alle vi i bransjen er for dårlig til å informere om at det går an å velge et luktfritt bad. Vi vet at mange skammer seg for å etterlate lukt på badet til nestemann som kommer. Det problemet finnes det allerede en enkel løsning på.

Jeg husker da foreldrene mine bygde hus på 70-tallet. I kjøkkeninnredningen den gangen hadde man et hull, for det var ikke vanlig å inkludere oppvaskmaskin, men det var klargjort for det. I leiligheter i dag er mange bad tilrettelagt for strøm til vaskemaskin og tørketrommel og strøm for hårføner. Jeg tror vi havner den samme veien med dusjtoalett og luktavsug, at det blir vanlig i alle husstander. Da må vi også forberede allerede nå, slik at det er tilrettelagt for strøm i nærheten av toalettet.

Kundene vil ha fremtidens toalett – og de forventer av oss i bransjen at vi i gir de riktige rådene. Få derfor fram de strømrørene – så er mye gjort!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår