Daniel Skancke Wold vant Rørlegger-NM

 
Daniel Skancke Wold vant Rørlegger-NMBildet: Med svennebrev og NM-gull i hånd. Daniel Skancke Wold ble den store vinneren under rør-NM.
BYGG REIS DEG 2021: Daniel Skancke Wold er årets store vinner under norgesmesterskapet i rørleggerfaget 2021. Lærlingen fra Trøndelag fikk også bestått svenneprøven i samme slengen.

Rørentreprenørene Norge er arrangøren bak norgesmesterskapet. De har samlet fem unge lærlinger, fra fem ulike landsdeler, til å konkurrere i rørleggerfaget. Kandidatene fra Viken, Oslo, Trøndelag, Vestlandet og Nord, har blitt bedømt etter nøyaktighet, vater og lodd. Etter tre dager med konkurranse, var det til slutt Daniel Skancke Wold som gikk til topps.

– Det føles veldig rart og spesielt. Det var mye stress de siste dagene, sier en stolt Daniel i en pressemelding.

Han har jobbet i ca. ti timer hver dag med å ferdigstille alle komponentene. Det føltes derfor ekstra deilig da seieren endelig var i boks. I premie stikker Daniel av med mesterutdanning, i tillegg til en gavepakke av utstyr, og egen tur til Purus sin fabrikk i Sverige.

Tok svenneprøven i samme slengen

Som en del av arrangementet, gjennomførte utøverne svenneprøven i tillegg til å konkurrere mot hverandre. En egen jury bedømte arbeidet deres, og vurderte deres innsats gjennom prøven. Utøverne har blant annet valgt ut materialer selv og gjort sine egne forberedelser. Enhver prosess har blitt dokumentert nøye og også vurdert av utøverne selv. Noen av komponentene som utøverne har vært nødt til å installere, er et kombinert sanitæranlegg, utslagsvask og dusjkabinett, og eget varmeanlegg med varmepumpe.

Fornøyd med utførelsen

Sverre Sandbraaten i Rørleggerbedriftenes opplæringskontor i Østfold, har fulgt med på konkurransen som har foregått på Bygg reis Deg-messen i Lillestrøm.

Han er mektig imponert over utøvernes innsats:

– Alle har gjort en veldig god jobb og klart å bli ferdige. Det er veldig bra gjennomført av alle, sier Sverre Sandbraaten.

På spørsmål om hvorfor rør-NM er viktig å arrangere, sier Sandbraaten:

– Rør-NM er viktig for å vise frem faget vårt. Dette er en ypperlig mulighet til å dele variasjonen i rørleggerfaget, og gi et bilde av hvordan rørleggere arbeider. Vi ønsker å gi unge et innblikk i faget, slik at flere vil bli rørleggere, sier Sandbraaten.

Bildet: Samtlige fem kandidater besto svenneprøven under årets Bygg Reis Deg-messe

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår