Finn Midbøe AS nominert som Årets Lærebedrift 2021

 
Finn Midbøe AS nominert som Årets Lærebedrift 2021Bildet: Merad Ghirmay Selemun er lærling hos Finn Midbøe AS. Foto: privat
De siste 15 årene har Finn Midtbøe AS, med 54 ansatte og snart 14 lærlinger, utdannet over 50 lærlinger, hvorav de aller fleste har bestått svenneprøven på første forsøk.

Av Randi Helen Nodeland / rornorge.no

Med styreverv i Rørentreprenørenes Opplæringskontor – Rogaland og sensorer i prøvenemnda i to tiår, aktivt rekrutteringsarbeid og stort fokus på ivaretakelse og mangfold, er Finn Midbøe AS nominert til prisen som Årets Lærebedrift 2021.

– For oss er det viktig at lærlinger opplever at de er en viktig del av bedriften og fremtiden til selskapet. Med visjonen vår "Me gjør kverandre bere" (Vi gjør hverandre bedre) mener vi kunderelasjonen, i samspillet internt, i prosjektene og i hverdagen. Vi er alle avhengige av hverandre for å få fornøyde kunder, ha det gøy på jobb og ha en sikker arbeidsplass. Dette passer også svært godt med opplæring av lærlinger, skriver daglig leder i Finn Midbøe, Rolf Arne Lorentzen, i sin nominasjon av Rogalands-bedriften.

Alle lærlingene bestod

De siste 15 årene har bedriften med 54 ansatte og snart 14 lærlinger utdannet over 50 lærlinger, hvorav de aller fleste har bestått svenneprøven på første forsøk.

– Dette mener vi sier mye om kvaliteten på opplæringen hos oss. Senest i år har alle våre fire ordinære lærlinger som tok svenneprøven bestått, sier Lorentzen, og legger til:

– Vi har lærlingeansvarlig hos oss, gjennomfører medarbeidersamtaler, har nært og godt samarbeid med opplæringskontoret, samt plan for oppfølging av lærlingene. Vi er svært positive til bruk av Ifag. Bl.a. følger vi nøye opp den enkelte lærlingen ift. bruk av Ifag og går periodisk gjennom dette når vi har møter med opplæringskontoret.

Tar inn alle som vil noe

En av prosjektlederne i Finn Midbøe, som også var lærling i bedriften, var den første kvinnelige lærlingen i distriktet som tok fagbrevet. Hun ble også distriktets første kvinnelige rørlegger i 1989.

– Vi tar inn lærlinger som vil noe, uavhengig av hvilke land de kommer fra, om det er jenter eller gutter. Senest i år tok en kvinnelig lærling fagbrevet hos oss og ble fast ansatt som rørlegger. Hun har vært RørAmbassadør og er veldig dyktig, sier Lorentzen..

Rask inkludering er stikkord i Finn Midbøe. Alle lærlinger får arbeidsklær og ny mobiltelefon da de starter – på lik linje med rørleggerne i bedriften. Verktøy får de etter behov, og bedriften har verksted der lærlingene blant annet får intern sveiseopplæring.

Tar samfunnsansvar

– Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor, og i samarbeid med NAV tar vi også inn lærlinger som har fått avbrutt utdannelsen sin tidligere, eller har spesielle utfordringer, for å gi dem en ny sjanse. Senest i år lyktes vi med dette, hvor vi førte en lærling frem til svennebrev og ansatte ham som rørlegger hos oss, sier Lorentzen.

Bildet: Lærling Daniel Westvik Jensen i Finn Midbøe. 

Lærebedriftene sikrer rørleggerfaget

Prisen for Årets Lærebedrift deles i år ut for fjerde gang. Det er en seier både for bedriften og for lærlingene som får en solid utdanning og et yrke de kan leve av. Men det er også en stor seier for samfunnet vårt. Utdanning er verdifullt på veldig mange plan.

Uten lærebedriftene hadde ikke rørleggeryrket stått så sterkt i Norge. Bedrifter over hele landet gjør en fantastisk jobb. Ikke bare med å lære ungdommer et fag, men også med å få voksne mennesker inn i arbeidslivet. Omtrent halvparten av lærlingene er voksenlærlinger og tar hele utdanningsløpet i bedrift.

Årets Lærebedrift 2021 kåres under RørNorges Generalforsamling i Trondheim i august.

KILDE: rornorge.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår