Frokostmøte om ombruk av tekniske installasjoner

 
Frokostmøte om ombruk av tekniske installasjonerBildet: Daglig leder i Construction City Cluster, Naomi Ichihara Røkkum
Det er et enormt klimapotensial i ombruk av tekniske installasjoner i bygg. Nå inviterer Construction City Cluster bransjen til deling av beste praksis på Ulven i Oslo.

- En urolig markedssituasjon med økende materialpriser og store logistikkutfordringer, samt EUs taksonomi, bare forsterker nødvendigheten av å se på mulighetsrommet for ombruk av tekniske installasjoner, sier daglig leder i Construction City Cluster, Naomi Ichihara Røkkum. 

Beregninger gjort av Erichsen & Horgen tyder på at varme- og ventilasjonsanlegg står for så mye som 20 prosent av klimagassutslippene i nybygg, og 40 prosent ved rehabilitering. Kort levetid, materialbruk, og en lav grad av ombruk omtales som hovedutfordringene. 9. februar samles bransjen til frokostmøte hos Construction City Cluster. Næringsklyngen, som i dag har over 100 medlemmer, arbeider dedikert med grønn omstilling som ett av tre fokusområder. Det er arbeidsgruppen for grønn omstilling, med OBOS, Betonmast, Asplan Viak og PwC i spissen, som står bak ombruksinitiativet.

- På kort tid fikk vi 50 påmeldinger, så vi har nok truffet en nerve. Ombruk av tekniske installasjoner har lenge vært oversett. Med økende materialkostnader, ser vi at mange nå stiller spørsmålet om ombruk kan være en mer kostnadseffektiv løsning, i tillegg til klimagevinsten, sier Røkkum. 

Hvorvidt prisstigningen påvirker kost/nytte for ombruksvarer, og hvorvidt utfordringene i forsyningskjeden påvirker markedet for ombruk, er blant spørsmålene som skal diskuteres. Produktdokumentasjon og mangel på garantier for ombruksvarer, er også temaer som vil bli belyst. 

- For oss som næringsklynge er det viktig å vise frem og finne løsningene til problemene bransjen står overfor. I tillegg til kartlegging av barrierer og muligheter, skal vi derfor også trekke frem beste praksis for å få til ombruk av tekniske installasjoner, sier klyngelederen avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår