GK vant storkontrakt på ventilasjonsfilter

 
GK vant storkontrakt på ventilasjonsfilterIllustrasjonsbilde. Foto: GK Gruppen
GK har vunnet konkurransen om en nasjonal rammeavtale på leveranser av ventilasjonsfilter til Sykehusinnkjøp HF.

Avtalen har en estimert årlig verdi på ti millioner, og vil vare i to år med muligheter for ytterligere to års forlengelse. 

– Sykehusinnkjøp er en kunde vi kjenner godt, da vi har vært eneleverandør av luftfilter til tekniske installasjoner de siste tolv årene. Vi setter pris på at vi har fått fornyet tillit, og ser frem til å kunne fortsette samarbeidet, sier avdelingsleder i GK Tore Eidissen. 

Sykehusinnkjøp har ansvar for å kjøpe inn utstyr til alle landets helseforetak. I tillegg til å levere filter, skal GK bistå med kurs og opplæring av sykehusenes tekniske personell innen sykehusdrift faglig, klinisk og teknisk. GK scoret best på pris, og utkonkurrerte tre andre tilbydere i anbudsprosessen.

Nye filter er mer miljøvennlige

Den nye avtalen innebærer en rekke helt nye og mer miljøvennlige filter fra produsenten Camfil. De nye filtrene er mer holdbare og har lenger levetid, samtidig som de har et redusert klimaavtrykk.  

– Vi skal levere posefilter, kompaktfilter, hepafilter, grovfilter, kullfilter og panelfilter samt tilbehør og andre produkter for ønsket luftkvalitet. De nye filtrene kan fås med energiklasse A+ og produsenten har redusert energiforbruket til filtrene med opptil tolv prosent sammenlignet med de forrige, sier Eidissen.

Han mener vi kan anta at helseforetakene i Norge vil redusere sitt energibruk med rundt 1 200 000 kWt per år ved å ta i bruk de nye filtrene fra Camfil, dersom en legger til grunn at de vil fortsette å kjøpe inn filter i samme volum som tidligere. 

– Å bytte til nye og mer miljøvennlige filter er et enkelt grep for å redusere energiforbruk og minske klimaavtrykk, avslutter Eidissen.

Oppstart for avtalen er 01.06.23. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår