Hafslund Eco investerer i SmartWatt

 
Hafslund Eco investerer i SmartWattBildet: Hafslund Eco investerer i SmartWatt for å kunne bidra til smartere og mer energieffektive næringsbygg, og bringe oss et skritt nærmere morgendagens nullutslippssamfunn. Foto: Gunnar Ridderström on Unsplash
Hafslund Eco investerer i SmartWatt for å kunne bidra til smartere og mer energieffektive næringsbygg.

Bygninger er en av de største energiforbrukerne og utslippskildene i dagens samfunn, og krever vesentlig modernisering for å redusere sitt fotavtrykk. Bare i Norge anslås energieffektivisering i bygg å ha et lønnsomt potensial tilsvarende 10 prosent av vårt årlige strømforbruk. Næringsbygg og boligblokker utgjør brorparten av dette, og de mest lønnsomme tiltakene er knyttet til energioppfølging og varme- og ventilasjonsstyring.

- Vi er svært fornøyde med å få en industriell aktør av Hafslund Ecos format inn på eiersiden. Våre løsninger for smart styring av varme, ventilasjon og kjøling i næringsbygg åpner for synergier med Hafslund Ecos eksisterende initiativer innenfor elektrifisering og nye løsninger. Smartwatts løsninger kan skape integrasjoner mot batterilading og lagring for optimal utnyttelse av nettkapasitet og prisendringer, sier Lars Petter Lunden, CEO i Smartwatt.

AI-baserte styringssystemer for optimalisert energiforbruk

SmartWatt leverer en tjeneste for å effektivisere energiforbruk og optimalisere inneklima i næringsbygg på en kostnadseffektiv og enkel måte. Gjennom en egenutviklet styringsapplikasjon som styrer ventilasjonsanlegget (HVAC) i sanntid, tilbyr SmartWatt en rimelig og skalerbar plattform for eksisterende bygg. Løsningen er basert på maskinlæring og kunstig intelligens, og selv om det er i en tidlig fase gir det allerede lovende resultater og besparelser for kunder. Teknisk Museum har redusert sitt energiforbruk med over 20% og Universitet i Oslo har fått bedre inneklima, samtidig som de sparer kostnader (kilde: Smartwatt).

- Vi er imponert over det gründerne har fått til på relativt kort tid og har stor tro på de vil videreutvikle SmartWatt til å bli enda mer relevant, for enda flere bygg, sier Kim Oppedal Solesvik, ansvarlig for innovasjonsinvesteringer i Hafslund Eco.

Hafslund Eco ser mange muligheter for å utvikle kommersielle produkter og tjenester innen energieffektivisering for både næringskunder og borettslag.

- Våre forretningsutviklere og rådgivere bistår allerede større næringskunder med problemstillinger knyttet til elektrifisering, digitalisering, og bærekraft. Vi ser frem til å følge og støtte SmartWatt i deres reise, og er sikker på at våre selskaper vil ha gjensidig nytte og læring av å utforske muligheter i grensesnittet mellom energi og byggautomasjon, sier Victoria Lervik, daglig leder Hafslund Ny Energi.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår