Hansgrohe prioriterer bærekraftig plast

 
Hansgrohe prioriterer bærekraftig plastBildet: ABS Novodur ECO P2MC B50 består av 50 % bioforbedret innhold og etterlater et opptil 71 % lavere CO2-avtrykk.
Armatur- og dusjprodusenten Hansgrohe skifter nå ut ca. 45 prosent av den sprøytestøpte plasten ved fabrikken i Offenburg med materialet ABS-plast (Akrylnitril-butadien-styren).

ABS er en av de mest brukte tekniske plastene, og den egner seg spesielt godt til galvanisk belegg. Dette vil danne grunnlaget for produksjonen av de edle overflatene til dusjer og tilbehør. Som en del av sin bærekraftstrategi leter Hansgrohe kontinuerlig etter alternative materialer som er bærekraftig produsert av resirkulerte eller fornybare råvarer. Med den nye ABS Novodur ECO P2MC B50 som INEOS Styrolution presenterte i september 2022, kan den sørtyske baderomsspesialisten nå produsere mer bærekraftige plastdeler til produktene sine.

Rask konvertering til bioforbedret ABS

Fra mars 2023 vil Hansgrohe produsere alle ABS-deler med det nye materialet ABS Novodur ECO P2MC B50 som ifølge produsenten består av 50 % bioforbedret (1) innhold sammenlignet med konvensjonell ABS og dermed etterlater et opptil 71 % lavere CO2-avtrykk.(2) Det er ikke helt enkelt å erstatte kjente materialer med nye, ressursbesparende av denne typen, uten at dette medfører store kostnader og nye kvalitetstester. Hansgrohes plasteksperter og det interne Green Company-teamet har jobbet i over to år for å finne bærekraftige alternativer til de sprøytestøpte plastdelene, som samtidig oppfyller selskapets strenge kvalitetskrav.

- Takket være de uendrede egenskapene til den bioforbedrede ABS-en fra INEOS Styrolution sammenlignet med materialet vi har brukt så langt, kan vi raskt tilpasse oss, og det forenkler våre interne prosesser, forklarer Matthias Stunder, sjef for Plastic Technology International hos Hansgrohe.

- På denne måten har vi tatt enda et steg mot å slippe ut mindre CO2, sier han.

Bildet: Matthias Stunder, sjef for Plastic Technology International hos Hansgrohe.

- Håper bransjen følger etter

Frank Semling, medlem av hovedstyret i Hansgrohe SE, hilser også fremgangen mot enda mer bærekraftige plastprodukter velkommen: 

- Jeg vil rette en stor takk til vår underleverandør INEOS Styrolution og alle involverte Hansgrohe-avdelinger, som har gjort overgangen til det bærekraftige ABS-materialet Novodur ECO P2MC B50 så raskt og ukomplisert. Hansgrohe er dermed den første INEOS-kunden i sanitærindustrien som bytter til dette materialet. Vi håper naturligvis at flere selskaper fra alle bransjer følger etter – jo flere produsenter som går over til bærekraftige materialer, jo bedre er det for vår felles CO2-konto og oppnåelsen av 1,5-gradersmålet i Parisavtalen, avslutter Semling i pressemeldingen.

Finn mer informasjon om INEOS Styrolution på www.ineos-styrolution.com

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår