Hansgrohe tilbyr EPD’er med LCA-beregninger

 
Hansgrohe tilbyr EPD’er med LCA-beregningerBildet: EPD’er med dokumentasjon for LCA-beregninger er nå klare for en stor del av Hansgrohes produkter
Nå tilbyr Hansgrohe LCA-beregninger, i form av EPD’er, på flere enn 1200 produkter. Dette gjelder både dusjslanger, armaturer og dusjer.

Stadig flere bruker og krever miljødokumentasjon som grunnlag for å vurdere miljøbelastningen på et produkt. Dokumentasjon består ofte av en EPD (miljødeklarasjon) laget på grunnlag av en livsløpsanalyse (LCA). 

EPD’er dokumenterer i standardisert form produktenes energi-/ressursforbruk og avfallsgenerering samt miljøpåvirkningen de genererer under produksjon, bruk og deponering. For bærekraftsertifisering av bygninger gjennom DGNB kan EPD’er også brukes som input til eller dokumentasjon på livsløpsvurderingen (LCA) som skal designes for bygget. EPD’er brukes også for å oppnå poeng i DGNB-sertifiseringssystemet.

Naturlig forlengelse av et grønt fokus

- Hansgrohe har lenge vært dedikert til bærekraft, og vår Green Company-avdeling jobber hver dag med grønn omstilling, eksempelvis å gjøre produksjon, forsyningskjede, emballasje og energiforbruk mer bærekraftig. Derfor er det en helt naturlig forlengelse av prosessen at de nå gjør bærekraftsdokumentasjon tilgjengelig for kundene, sier Henning Ruud, salgssjef i Hansgrohe Norge i en pressemelding.

- EPD’er med LCA-beregninger gjør det lett å velge bærekraftige Hansgrohe-produkter for norsk bygg. Vi var en av de første i bransjen som begynte å ta bærekraft på alvor – allerede i 1987 lanserte vi vår første vannbesparende dusj. Siden den gang har mange flere grønne teknologier kommet til, og vi har store ambisjoner for fremtiden. Man vil derfor også oppleve at våre EPD’er oppdateres for å reflektere at våre produkters klimaavtrykk reduseres, forteller Henning Ruud.

- For å rekvirere LCA-beregninger og EPD’er kan Hansgrohe kontaktes på 32 79 54 00 eller info@hansgrohe.no, avslutter Ruud.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår