Hedersmann som elsket «drittjobber»

 
Hedersmann som elsket «drittjobber»Bildet: Henning Sandnes i Norva24 Øst ble takket av med Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste på sin siste arbeidsdag. Foto: privat
Etter 39 års tjeneste innen septik og kommunalteknikk har Henning Sandnes takket av i en alder av 62 år.

På Nesodden har Henning Sandnes i Norva24 Øst, tidligere Sandnes Transport AS, nærmest blitt en institusjon.

Det er høyst fortjent at han ble overrakt Norges Vels medalje for lang og tro tjeneste på sin siste arbeidsdag. Henning begynte tidlig på 80-tallet som ansatt hos sin egen far. Da startet han som sjåfør på dumper og deretter operatør innen slamsuging. Avfallscontainere var også en del av tjenestetilbudet over flere år, før denne delen av virksomheten ble solgt ut.
- Den medaljen kom som en stor og hyggelig overraskelse, sier Henning Sandnes, som på sin første dag som pensjonist er i full gang med å skifte kledning på hytta på Ringebufjellet. Han satte ekstra stor pris på at så selskapets ledelse, mange av medarbeiderne og tidligere kolleger også ble med på avskjedsmarkeringen.

Lange tradisjoner

Det er en bedrift med lange tradisjoner han nå forlater. Det var faren Aksel som startet opp i 1979 med septiktømming og transportoppdrag, og som senere utvidet med en rekke kommunaltekniske tjenester utover på 80-tallet. Aksel Sandnes har nådd den anselige alder av 87 og har fulgt med i driften også de senere årene, der Henning Sandnes delte eierskapet med Trond Alm, Harald Sandnes og Per Gärtner/Mette Sandnes, fram til Norva24 kom med et spennende oppkjøpstilbud som eierne takket ja til i 2015.

- Ingen av eierne hadde naturlige arvtakere blant sine barn, og da ble vi enig om å takke ja til tilbudet fra Norva24 om oppkjøp, der også AquaPower inngikk som en del av det nye konsernet. At vi fikk inn Bjørn Tore Elstad som daglig leder i vår avdeling var et viktig og godt valg. Vi følte oss trygge på at våre kunder ble tatt godt vare på med Elstad som sjef, sier Henning Sandnes. Selv var han glad over å slippe det daglige ansvaret, og heller kunne være operativ ute.

Av tidligere kolleger blir han betegnet som en balansert og rolig type. Henning var ikke opptatt av «stålkontroll», men overlot til operatørene å finne de gode løsningene. Dermed oppnådde han gjensidig tillit.

Trives med drittjobb

- Det siste året har jeg sluppet alt av administrativt arbeid. Jeg har fått lov å gjøre det jeg liker best, nemlig være ute med gutta og hos kundene våre. Derfor valgte jeg å kjøre septik i Oslo-området. Sjåførjobb, kombinert med fysisk arbeid har vært det ideelle for meg. Det er en «drittjobb», men det har jeg trivdes med, sier han med et godt smil.
Norva24 Øst har avdelinger på Fagerstrand og Vinterbro og betjener områdene Oslo og Akershus, inkludert Asker og Bærum i tillegg til Drammen.

Bredt tjenestespekter

- Da vi ble inkludert i Norva24-konsernet fikk vi både et bredt kunderegister og et omfattende tjenestespekter. Nå kan vi stå til tjeneste for alt fra private, borettslag, kommuner, kommunale selskap, rørleggere, entreprenører og mange andre bransjer. Den brede kundesammensetningen har bidratt til å gi oss unik kompetanse på mange områder. Vi har både kompetansen og utstyret til alle former for rørspyling og slamsuging, og vi har egen bil med utstyr til tv-inspeksjon av alle typer rørgater- og strekk, også innenfor ventilasjon. Dessuten får vi stadig graveoppdrag, for der hvor det er for trangt å komme til med gravemaskin får vi inn slangen fra supersugeren som fjerner det meste av løse masser, sier pensjonisten Henning som går fra borde med god samvittighet.

En ny epoke

Nå gleder han seg til å ta fatt på en ny epoke i livet. Hytta på Ringebufjellet betyr mye, og den skal holdes ved like. Dessuten håper Henning på mange turer i fjellet. Her finner han roen og nyter naturen.
I mange år syklet han 14 kilometer hver vei for å komme på jobb, uansett vær eller årstid. Nå må han holde formen vedlike selv uten «arbeidsreiser».

- Syklingen har gjort meg sterk, og jeg er blitt kvitt problemer både i rygg og knær. Fysisk form er viktig jo eldre man blir, og da handler det om å ta de daglige turene fortsatt, understreker han.
Henning gleder seg også til å få mer tid med familien, og spesielt de fire barnebarna. På ønskelista står også flere langturer når det igjen blir anledning til dette. Sammen med kona har han allerede besøkt Afrika, Asia, USA og Mellom-Amerika. Først på programmet i høst står Hurtigruta fra Kirkenes til Bergen.

Solid erfaring og kompetanse

Daglig leder i Norva24 Øst, Bjørn Tore Elstad mener Henning kan nyte dagene og årene som nå ligger foran.
- Henning Sandnes har hatt stor betydning for utviklingen av det som i dag er Norva24 Øst, med sin kompetanse- og erfaring, sier daglig leder Bjørn Tore Elstad.

- Henning var daglig leder i Sandnes Transport da det ble kjøpt opp av Norva24, og ble senere avdelingsleder for samme virksomhet på Fagerstrand. Selv om Henning har vært daglig leder, og avdelingssjef, så er det som operatør ute blant gutta han har trivdes best. Når man har vært i denne bransjen i 39 år har man en enorm erfaring, da dette er et yrke som er veldig erfaringsbasert. Det er mang en kollega i Norva24 Øst som har fått gode råd av Henning oppgjennom årene. Det er en hedersmann som nå har valgt å pensjonere seg, og det vil bli et stort savn for oss alle i Norva24 Øst. Vi ønsker Henning masse lykke til med den nye tilværelsen som pensjonist, avslutter Elstad.

Kilde: Norva24

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår