Milano og Bologna igjen klar for messer

 
Milano og Bologna igjen klar for messerBildet: Salone del Mobile i Milano er en av verdens største interiør- og designmesser og inviterer nå til fysiske messedager 5. til 10. september.
Italia åpner for to av sine største og viktigste internasjonale messer denne høsten. Salone del Mobile i Milano arrangeres 5. til 10. september, mens Cersaie i Bologna skal arrangeres 27.september til 1.oktober. Det bekrefter begge arrangørene.

Av Odd Borgestrand

Italia åpner for internasjonale messer fra 1.juli. Salone del Mobile startet opp som en lokal møbelmesse i Milano i 1961, men har utviklet seg til verdens største i sitt slag. I fjor var det ventet nærmere 500.000 besøkende fra 180 land. Hvor mange som kommer til årets messe er fortsatt uavklart, men arrangørene håper på gode besøkstall. 

Messen har fokus på det siste innen møbler og design fra hele verden. I tillegg til møbler er også belysning og baderomsinteriør sterkt representert blant de om lag 3.000 utstillerne. Milan Design Week arrangeres parallelt i Milano, og derfor er tilstrømningen til byen eksepsjonelt stor under disse messedagene.

Mange nyheter i Milano

Salone del Mobile vil også i år arrangeres på det store messeområdet Fiera Milano. Planen for 2021, messen er å vise fram nyheter fra de siste 18 månedene i de ulike segmentene. Det vil også bli en egen digital plattform for alle som ikke har anledning til å reise til Milano i høst. Arrangørene understreker sterkt at de skal ta alle Covid-19 forskrifter på det største alvor. 
- Med gode sikkerhetsrutiner vil vi fortsette å bygge en atmosfære og et miljø som vil gjøre den 59. utgaven av Salone del Mobile i Milano til en unik global begivenhet, sier president Gianfranco Marinelli i Fierra Milano.

Bilder: Det er 39 år siden Cersaie-messa så dagens lys. Dette er en betydelig mindre messe enn i Milano, men samlet 112.000 besøkende i 2019. Foto: Odd Borgestrand

Arrangørene føler seg trygg på at de vil være i stand til å levere en innovativ messe som vil tiltrekke seg internasjonal oppmerksomhet og kvalitet. 
- Vi har overvunnet en enorm utfordring ved å tilby bedriftene som utgjør sektoren, enten de er store eller små, et best mulig utstillingsvindu for å markedsføre de aller beste internasjonale nasjonale produktene, heter det i pressemeldingen fra arrangørene i Milano.

Optimisme i Bologna

Optimismen er stor også i Bologna, der Cersaie skal arrangeres. Det er 39 år siden denne messa så dagens lys. Dette er en betydelig mindre messe enn i Milano, men samlet 112.000 besøkende i 2019.
- Når Italia nå åpner for internasjonale messer fra 1.juli, gjenåpnes mulighetene for italiensk industri, heter det i en pressemelding fra arrangørene av Cersaie. 80 prosent av utstillingsarealene er booket, og så langt utgjør internasjonale utstillere 40 prosent av det totale arealet. Vi gleder oss til å gi vårt internasjonale klientell muligheten til å nyte «Made in Italy-opplevelsen» direkte og personlig. Dette er av avgjørende betydning for en sektor som genererer 85 prosent av omsetningen fra eksport, sier styrelederen for den keramiske industrien i Italia, Giovanni Savorani. 

- Opplevelsen av å være innestengt i lange perioder under de forskjellige nedstengningene har ført til større interesse for fornyelse av hjemmene blant forbrukere over hele verden, og dette har igjen ført til økende interesse for keramiske materialer, baderomsmøbler, kjøkken, utemøbler, belysning, velvære og interiørfinish, som alle er produktsektorer som vil være til stede på Cersaie 2021, sier han.

Tillit og håp for fremtiden
 
Fra arrangørenes side understrekes det at sikkerheten til utstillere og besøkende vil være topprioritet for alle. Vaksinasjonsprogrammene vil danne grunnlaget for vaksinepassordningene som for øyeblikket blir utarbeidet på EU-nivå, og som vil gjøre det mulig å gjenoppta forretningsreiser etter sommersesongen.
- Vårt mål er å skape et miljø der utstillere og operatører kan fokusere på virksomheten og bygge nye kommersielle relasjoner uten å ta noen form for risiko for egen helse. Gjenåpningen av messer er gode nyheter og vil gi tillit og håp for fremtiden for sektorer som har hatt vondt det siste året på grunn av begrensningene som er nødvendige for å bekjempe pandemien, sier Stefano Bonaccini, president for den regionale regjeringen Emilia Romagna i pressemeldingen fra Cersaie.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår