Naturen inn på badet

 
Naturen inn på badetChristine Caspersen og Berit Folden (t.h) med den nye møbelserien BIG i mørk grå matt med bolleservanter i mikrosement og høye kraner i sort matt. Foto: Odd Borgestrand
- En av de store trendene på badet i 2020 er matte overflater og duse farger. Fellesnevneren blant de fleste europeiske leverandørene er børstet matt på armatur og naturfarger på møblene.

Av Odd Borgestrand

Det sier markedskoordinator Christine Caspersen hos Korsbakken Bad. Hennes oppgave er å følge med på internasjonale trender og formidle dette til eksisterende og potensielle kunder blant annet gjennom egne blogger og bildeserier på Instagram. Mange av ideene og trendene kommer fra Italia og Spania. Den matte trenden gjelder imidlertid hele Europa.  Det handler i stor grad om å ta naturen inn på badet, og det handler om velvære.

Matte og duse
Trendene på baderommet har de siste årene gått fra glossy overflater til matte og duse fargekombinasjoner. Et eksempel hos Korsbakken Bad er møbelserien BIG, der det legges opp til at den enkelte forbruker selv skal kunne designe sitt personlige drømmebad. Her kan de velge mellom ulike matte farger, kombinasjoner av benkeplater og servanter, og ulike overflater på elegante grep.

 BIG er nye eksklusive møbler fra Korsbakken Bad sin baderomsmøbelserie. De kommer i matte overflater, som er stort i trendbildet akkurat nå.

- Vi har stor tro på at disse møblene vil slå an og vil vare i mange år framover. Den silkemyke overflaten er både moderne og klassisk, og skaper en luksuriøs følelse på baderommet. BIG serien kommer i fargene mørk grå, hvit, taupe og dusty pink. Dette er farger som harmonerer godt med det vi ser av trendspådommer fra de fremste interiørdesignerne rundt om i Europa. Vi ser blant annet at fargene står godt med trender som marmor, betong og det naturlige som nå har begynt å gjøre sitt inntog også på norske baderom, forteller Christine.

Gjør møbelet mer personlig
Hun understreker at kundene selv kan velge om de ønsker å bygge videre på disse fargevalgene når det kommer til blant annet servantkran og dusj. Ønsker de å skape et annet uttrykk på møblene, kan de bestille andre grep. Grepene i denne serien kommer i krom, sort matt, hvit matt, børstet messing og børstet rosegull. Her er det også mulighet å velge mellom å ha en heldekkende hvit porselenservant eller en benkeplate for bolleservant på møbelet.

Christine mener en sort benkeplate i HPL er elegant og passer særlig godt inn for de som ønsker en sort matt eller en børstet servantkran.

- Vi er jo også kjent for våre mange fine bolleservanter og alle passer til denne møbelserien. Det er med andre ord mulig å lage utrolige mange spennende kombinasjoner og på den måten kan hver enkelt selv designe et helt unikt møbel, sier hun.

Likevel mener hun det er viktig å tenke helhetlig ved valg av armaturer som dusj og blandebatterier.

- Vår sterke side hos Korsbakken Bad er at vi leverer en komplett pakke, slik at forbrukerne slipper å gå fra sted til sted for å handle. Det er fornuftig å velge samme design og samme type overflate. Børstet messing har ulike nyanser fra ulike leverandører, og det bør man være oppmerksom på når man komponerer et nytt bad.

«Go-følelsen»
«Go-følelsen» er svært viktig når man skal definere trender, mener Christine Caspersen. Tidligere var mange bad svært like, men nå er det langt større variasjon også innen norske bad. Badet er blitt en del av vår egen personlighet, og da må vi sette et personlig preg på et rom vi faktisk oppholder oss mye på.  Vi vet at mange forbrukere kommer med egne ønsker når de skal flytte inn i en helt ny leilighet. Standard-badene som leveres i nye boligprosjekter framstår for de fleste som anonyme, og mange vil gjerne ha en mer spennende og personlig variant. Da er de villig å legge inn noen ekstra kroner for å få ønsket sitt oppfylt.  Det kan dreie seg om en annen type servant, armatur eller kanskje en takdusj.

Flere utbyggere har innsett at de må tilby ulike pakker som kundene kan velge mellom. Et innbydende bad kan være avgjørende for om det blir et godt salg eller ikke, mener salgs- og markedssjef Berit Folden hos Korsbakken Bad. 

«Instagram-damene»
Trendsettere i det norske VVS-markedet er i stor grad «instagram-damene». Dette er kvinner som er opptatt av bad og som formidler fine bilder fra egne hjem. Det er ofte kjendiser, kjente bloggere eller interiørarkitekter, og det er personer i ulike faser i livet. Det dreier seg om alt fra småbarnsforeldre som har funnet smarte løsninger med vaskemaskin og tørketrommel til etablerte eldre med romslig økonomi. Caspersen mener mye avhenger av størrelsen på badet. Alle ønsker seg et personlig bad ut fra de antall kvadratmeter man har til disposisjon.  De urbane badene er ofte mindre enn de klassiske, men det er ikke de store variasjonene mellom urban, harmoni eller klassisk. Det er heller ikke store forskjeller mellom unge og eldre forbrukere.

- Vi ser at det vi har å tilby treffer bredt, uavhengig av alder, mener Folden.

Drømmebadet til 30-åringen Christine Caspersen består av det nyeste innen dusjtoalett, blant annet på grunn av sin skånsomhet og miljøvennlighet.

Mikrosement
- Unge forbrukere er opptatt av miljøvennlige løsninger og det gjenspeiler seg også i mitt drømmebad, sier hun. Christine vil gjerne friske opp badet med elementer fra naturen, enten det er tørkede strå eller en vegg med treverk i kombinasjon med fliser.

- Stadig flere velger å male deler av veggflatene på badet. Det er også mulig å kombinere maling og fliser i ulike størrelser. Noen har også begynt å benytte mikrosement for å gjøre badet enda mer spennende. Med mikrosement kan man skape et helt «nytt» bad til en lav kostnad. Dette er en tynn sementblanding der man kan velge ulike fargekombinasjoner. Mikrosementen kan også benyttes utenpå eksisterende fliser, der det er mulig å få en organisk, matt overflate som jo er trenden nå, sier hun til VVS aktuelt.

- Valgmulighetene er mange, men uten tilbehør blir det et upersonlig bad, mener Christine. Børstet armatur og matte overflater inngår også i det personlige drømmebadet. Hun legger til at hun ikke har diskutert interiør-drømmene sine med mannen sin. Hvorvidt han har stemmerett, skal vi ikke si noe om, smiler hun.

Til venstre: Korsbakken Bad har spesialisert seg på bolleservanter. Denne er i marmor-mønster fra spanske Cermica Globo.

Til Høyre: Sort matt vegghengt toalett i modellen Genesis fra Globo er blitt en stor hit med sitt smekre design.


Et trendy bad i BIG-serien fra Korsbakken Bad, her i hvit matt utførelse.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår