Nesten dobling av vannskader i januar

 
Nesten dobling av vannskader i januarBildet: De første to ukene av året ble innledet med en kald periode som resulterte i nærmere 1200 frostskader. Foto: Fremtind.
Antall vannskader er nær doblet så langt i år, viser tall fra Fremtind. Mesteparten av økningen er værrelatert og skyldes frost og vanninntrengning.

– Vi forventet en skadetopp i januar, men ikke så massivt som dette. I januar setter vi rekord i antall meldte vannskader i første kalendermåned, sier Anette Grønby Rein, som er kommunikasjonssjef i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Fremtind har registrert rundt 5700 bygningsskader i januar, og 3800 av disse er vannskader. Det er nær dobbelt så mange vannskader som i de to foregående årene.

Brutal start på året

De første to ukene av året ble innledet med en kald periode som resulterte i nærmere 1200 frostskader. Dette ble etterfulgt av snøfall, mildvær og betydelige nedbørsmengder. Så kom ekstremværet Ingunn mot slutten av måneden.

– Det har vært en brutal start på året, som har medført svært hektiske dager for alle som håndterer skadene hos oss. Vi treffes av så mange ulike og overlappende værhendelser, forklarer Grønby Rein.

Færre skader enn fryktet etter «Ingunn»

Fremtind har foreløpig registrert rundt 300 skader som følge av stormen "Ingunn".

– Det er for tidlig å konkludere på et endelig antall, for erfaringsmessig blir det etteranmeldt skader etter slike værhendelser. Men det ser ut til at skadeomfanget etter ekstremværet er mindre enn vi fryktet, til tross for store ødeleggelser, avslutter Grønby Rein.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår