Peab planlegger ny bydel i Sandefjord

 
Peab planlegger ny bydel i SandefjordSandefjord Hageby får beliggenhet i landlige og naturskjønne omgivelser, og er samtidig sentrumsnært. Her planlegger Peab Eiendomsutvikling morgendagens boliger – og fremtidens by - ved å spille på lag med naturen. Illustrasjon: KB arkitekter
I løpet av høsten satser Peab Eiendomsutvikling på å starte salget av boliger i Sandefjord Hageby. Ambisjonen er en ny, fremtidsrettet og miljøvennlig bydel.

Denne sommeren har Peab Eiendomsutvikling så smått begynt å lette på sløret når det gjelder det store boligprosjektet som planlegges i området Sørby/Virik i Sandefjord. Blant annet er en foreløpig nettside lansert, som i løpet av høsten vil oppdateres med ny og konkret informasjon om både første byggetrinn og helheten i prosjektet.

Ferdig utbygget vil den nye bydelen kunne inneholde 800 enheter, fordelt på både leiligheter og ulike småhus.

– Navnet ga seg selv
Ifølge utbygger Peab Eiendomsutvikling vil det mest unike med boligprosjektet være det gjennomgående fokuset på grønne arealer og kvaliteter, i form av blant annet utnyttelse og gjenbruk av matjord. Bydelen skal hete Sandefjord Hageby.

– Navnet falt nesten på plass av seg selv. Da vi smakte på det kjentes det umiddelbart riktig. Dette er et stort prosjekt, og noe helt nytt i Sandefjord. En bydel som utvilsomt vil skille seg ut med fokus på selvdyrking, parsellhager, torg og grønne møteplasser. Den identiteten mener vi navnet tydeliggjør, sier prosjektsjef Kjartan Glad Fleten hos utbygger Peab Eiendomsutvikling.

Fjord, hage og by
En annen grunn til at Sandefjord Hageby «ga seg selv», er at navnet i seg selv inneholder tre av kvalitetene som utbyggeren mener potensielle boligkjøpere vil tiltrekkes av:

«Fjord» handler om nærheten til sjø, bading og båtliv, «hage» om den grønne profilen i prosjektet, mens «by» naturligvis er påminnelsen om alle de urbane kvalitetene som finnes innen gangavstand. Selv om man vil bo i grønne omgivelser vil Sandefjord sentrum tross alt bare være en kort sykkel- eller rusletur unna.

– Vi liker at det er et navn man ikke trenger å tolke. Vi liker at det er så konkret og presist for det vi ønsker å skape, sier Fleten.

Bevarer åkerholmer
Når dagens landskap skal transformeres til en helt ny og frodig bydel, har utbyggeren vært opptatt av å ta vare på noen av elementene som preger området. Blant annet vil de tre åkerholmene benyttes som formingsgrep og identitetsskapere som binder nabolagene i bydelen sammen.

– Landskap, jordbruk, dyrking og gårdstun er elementer som videreføres og videreutvikles i Sandefjord Hageby, som boligtun i en moderne boform med tilknytning til private og felles uteoppholdsarealer. Vi gleder oss veldig til å lansere første salgstrinn, og dermed kunne presentere både illustrasjoner og enda mer konkret informasjon om prosjektet, sier Fleten.

Stor interesse allerede
Megler på prosjektet er Lill-Iren Barth i DnB Eiendom, som kjenner Sandefjord-markedet svært godt. Hun melder om stor interesse allerede, til tross for begrenset markedsføring.

– Det er et område som vil være attraktivt for alle aldersgrupper, og som har et stort fortrinn med sin gode beliggenhet. Mange henvender seg til oss for å forberede seg og for å vite mest mulig om prosjektet når de skal foreta sitt boligvalg for fremtiden, sier Barth.

Hun forteller at mange av interessentene er personer som bor i området allerede, i eldre leiligheter eller eneboliger, og som ønsker å bytte til noe splitter nytt

– Dette blir stort for Sandefjord. Det er det største boligprosjektet vi har hatt på mange år. Her skal det etableres en helt ny bydel for alle kjøpegrupper, sier Barth.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår