Porsgrunn kommune oppgraderer ventilasjon

 
Porsgrunn kommune oppgraderer ventilasjonIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Rejlers Engineering AS, på vegne av Porsgrunn kommune, inviterer til åpen tilbudskonkurranse om totalentreprise for oppgradering av flere ventilasjonsaggregat.

Av Bjørn Laberg

Porsgrunn kommune gjennomfører energitiltak. Denne konkurransen gjelder utskifting av seks ventilasjonsaggregat i to bygg, Tveten skole og Frednes sykehjem, samt opsjon på utskifting av inntil ni aggregat i flere soner i Porsgrunnshallen.
Oppdraget gjelder derfor utskifting av inntil 15 ventilasjonsaggregat, som forsøkes erstattet med cirka 12 nye ventilasjonsaggregat. Det tas forbehold om at tiltakene faktisk lar seg gjennomføre i praksis, noen tiltak kan derfor måtte sløyfes og oppdraget kan av den grunn bli noe redusert i omfang.

Litt fra kravspesifkasjonen:

• Oppdragsgiver gjør oppmerksom på at det er utstyrets funksjon (luftmengder, energieffektivitet, lydnivå, betjeningsvennlighet etc.) som skal ivaretas, ikke opprettholdelse av f.eks. trykk og vifteeffekter.

• Der det på bygget er SD-anlegg, skal nye installasjoner tilknyttes dette, uavhengig av om utstyret som ble erstattet var tilknyttet SD-anlegget eller ikke.

• Nye ventilasjonsaggregat skal ha lavest mulig SFP-faktor og ha roterende varmegjenvinner med årsgjennomsnittlig varmegjenvinningsgrad over 80 %, samt vifter med permanent magnetiserte EC-motorer.

• For 5212 Porsgrunnshallen er det ønskelig å se om det er mulig å bytte ut og slå sammen eksisterende 4 ventilasjonsaggregater i selve idrettshallen (banen) samt utskifting av 5 mindre ventilasjonsaggregater.

• Nytt aggregat for idrettshallen ønskes med sonespjeld/VAV for de fire bane-sonene. SFP-faktor og brukervennlighet vektlegges.

Arbeidene ønskes igangsatt snarest mulig etter kontraktinngåelse og skal være ferdigstilt senest 31. juli 2020.

Tilbudsfrist: 2. mars 2020

Kilder: Rejlers Engineering / Porsgrunn kommune / TendSign

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår