Søker leverandør av industriell varmepumpe

 
Søker leverandør av industriell varmepumpeBildet: Ved biogassanlegget i Tønsberg gjenvinnes matavfall fra 1,2 millioner innbyggere og husdyrgjødsel fra landbruket til klimavennlig biogass til kjøretøy, biogjødsel og grønn CO2 til produksjon av mat.
AKTUELLE PROSJEKTER: Grenland og Vestfold Biogass AS (Greve Biogass) inviterer til tilbudskonkurranse for leveranse av varmepumpe inklusive rørføringer mellom maskiner på Den Magiske Fabrikken i Tønsberg.

Av Bjørn Laberg

Den Magiske Fabrikken er et anlegg som produserer biogass og biogjødsel fra matavfall og husdyrgjødsel. Anlegget er oppført på Rygg industriområde utenfor Tønsberg. 

Ved biogassanlegget i Tønsberg gjenvinnes matavfall fra 1,2 millioner innbyggere og husdyrgjødsel fra landbruket til klimavennlig biogass til kjøretøy, biogjødsel og grønn CO2 til produksjon av mat. Greve Biogass AS ble stiftet 21. oktober 2013 og eies av kommuner i Vestfold og Telemark: Tønsberg, Sandefjord, Horten, Skien, Færder, Larvik, Holmestrand, Porsgrunn, Bamble og Siljan.

Litt om anskaffelsen:

• I Den Magiske Fabrikken benyttes det varmepumpe og gasskjele til å generere varme til prosessenhetene. Varmepumpa og gasskjelen ble installert i fabrikkens første byggetrinn, satt i drift i slutten av 2015. Nå som fabrikken er i tredje byggetrinn og har økt sin behandlingskapasitet vesentlig, har fabrikken behov for et varmesystem med langt større pådragsevne for å utnytte resten av anlegget.

• Planen er å kunne tilføre langt mer termisk energi til noen deler av anlegget, samtidig som det hentes ut igjen termisk energi nedstrøms. For å minimere energitapet, herunder klimagassavtrykk og kostnader, ønsker man fortsatt å benytte en industriell varmepumpe for å balansere anlegget termisk. Det er et krav at den nye varmepumpen skal integreres og samvirke med eksisterende varmepumpe og kjele, samt tilfredsstille de biologiske og tekniske kravene i prosessen. 

• Sistnevnte legger relativt strenge føringer på aktuelle strømningsrater og tilhørende temperaturområder som varmepumpa må kunne tilby. I tillegg må utstyret ha et egnet fotavtrykk og kunne tilpasses eksisterende bygningsmasse og prosessutstyr.

Oppdragsgiver: Greve Biogass
Tilbudsfrist: 25. mars 2022
Verdi: 8 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår