Søker totalentreprenør til bergvarmeprosjekt

 
Søker totalentreprenør til bergvarmeprosjektIllustrasjonsbilde
AKTUELLE PROSJEKTER: Porsgrunn kommune inviterer til konkurranse om totalentreprise på bergvarmeprosjekt ved Vestsiden skole.

Av Bjørn Laberg

Porsgrunn kommune har hatt en gjennomgang av sine kommunale bygg for å avdekke mulige energitiltak. Nå skal Vestsiden skole få sårt tiltrengt oppgradering gjennom et bergvarmeprosjekt.

Vestsiden skole har vannbårent varmeanlegg med tur-/retur-temperatur 80/60 °C. Det er ifølge flytskjema for varmeanlegget 12 kurser til varmebatterier og radiatorer ut fra samlestokk. Det er el-kjel i fyrrom på 500 kW med maksimalt effektuttak på 376 kW i et normalår. El-kjel beholdes som backup/spisslast og skal lett kunne tas i bruk for 100 % drift hvis varmepumpen av en aller annen grunn er ute av drift. Varmeavgivere er radiatorer samt vannbaserte varmebatterier. Oppvarmingsbehovet skal dekkes med en varmepumpe basert på væske/vann med inverterstyrt kompressor. 

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Det ligger rør til påkobling av fremtidig fjernvarme i fyrrom. Disse kan benyttes til påkobling av varmepumpe. Det er entreprenørens ansvar å kvalitetssikre at disse eventuelt kan benyttes til formålet.

• Det er entreprenørens ansvar å dimensjonere varmepumpen(e) etter cirka 80 % av oppvarmingsbehovet (romoppvarming inkludert varmebatterier)

• Brønnpark skal etableres i anvist område og med 20 meter gjennomsnittlig avstand mellom brønnene.

• Samlet avgitt effekt for væske-/vann-varmepumpe(r) skal minimum være 225 kW ved -5 °C utetemperatur og 55°C utgående vanntemperatur. SCOP skal ved disse temperaturene være minst 3,4. Alle varmepumpens funksjoner skal kunne betjenes via lokalt panel så vel som via SD-anlegget.

• Hetgass-uttak på varmepumpe(r) skal benyttes som forvarming av varmt tappevann. Eksisterende el-kjele skal benyttes til spisslast.

Tiltakshaver: Porsgrunn kommune
Tilbudsfrist: 31. mars 2022
Verdi: cirka 4 millioner kroner

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår