«Spot on» med VA-tour

 
«Spot on» med VA-tourBildet: En del av Sweco-delegasjonen samlet på standen til Isoterm, der de ble godt mottatt av distriktsansvarlig for Hedmark og Oppland Vigdis Berg (t.h) VA-koordinator i Sweco, Svein Erik Bakken ved siden av Berg nr 2 fra høyre. Foto: Odd Borgestrand
Konseptet VA-tour i regi av VA og VVS-produsentene, VVP, har vist seg å bli godt mottatt av rådgivere, entreprenører og medarbeidere i kommunalteknisk sektor rundt om i landet. I Oslo var det godt over 300 besøkende til messedagen på X Meeting Point på Hellerudsletta i dag, og VVP-leder Bjarne Haugland er strålende fornøyd.

Av Odd Borgestrand

VA Tour har besøkt Stavanger og Bergen før arrangementet ankom Oslo og skal avslutte i Trondheim. Det ble registrert inn over 300 deltakere på messa på Hellerudsletta, og konferanseavdelingen ble godt fylt opp under de faglige foredragene. Deltakelsen var noe mindre i Stavanger og Bergen, men Haugland mener likevel touren så langt har vært en ubetinget suksess.

Handler kun om fag
- Her kommer bransjefolk kun for å bli oppdatert på det siste nye innen produkter og andre tilbud som er relevant for VA-bransjen. Dette opplegget er totalt ribbet for festmiddager, stand up eller konserter. Her handler det om fag. Derfor er også de 17 VVP-medlemmene som legger ned store ressurser på dette opplegget godt fornøyd med de kundemøtene som finner sted. Her får utstillerne mange leads å følge opp i etterkant av touren, mener Bjarne Haugland.
- Jeg føler at vi er «spot on” med dette opplegget. Vi har et konsept både utstillerne og bransjen har ønsket seg, sier en entusiastisk VVP-leder.

Nord-Norge neste gang
Haugland mener det har vært avgjørende at VA og VVS produsentene VVP har fått med seg svenske BraMässor, som er den svenske bransjeforeningens messebyrå. På den måten har den norske touren unngått en del barnesykdommer. Han innrømmer at det er kommet reaksjoner fra Nord-Norge på at touren stopper i Trondheim, og dermed ikke dekker hele landet. Haugland lover imidlertid at den nordlige landsdelen også skal få besøk i neste runde. Flere utstillere ønsker at VA-touren skal bli et årlig arrangement, men foreløpig er det ikke tatt stilling til dette. Den beslutningen blir tatt raskt etter at touren avsluttes på Scandic Lerkendal i Trondheim torsdag. Alternativene er å kjøre et tre ukers opplegg neste år, der Nord-Norge blir inkludert, eller kun å gjennomføre en egen tour i den nordlige landsdelen.

Rimelig kontaktpris
Haugland mener utstillerne har fått muligheten for en rimelig kontaktpris med markedet gjennom dette konseptet. Det er likevel i stor grad opp til den enkelte utstiller hvordan mulighetene blir utnyttet. Haugland gir usminket refs til utstillere som ikke har vært på plass når utstillingen har åpnet. Det er dårlig butikk når besøkende går til konkurrenten fordi standen ikke er bemannet, slår Haugland fast. Han understreker at dette likevel er unntak som allerede er ryddet opp i.
- Vi har lagt inn mye i dette opplegget, og vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra besøkende, som setter pris på at kompetanse står i sentrum.

Stor Sweco-delegasjon
Det bekrefter da også VA-koordinator i rådgiverselskapet Sweco, Svein Erik Bakken, som hadde med seg en delegasjon på nærmere 20 medarbeidere til X Meeting Point på Hellerudsletta i dag.
- Jeg mener det er viktig at våre rådgivere får anledning til å ta og se på de delene som vi anbefaler inn i de ulike prosjektene vi beskriver. Det er et stort utvalg av rør, rørdeler og komponenter i markedet og derfor er det viktig både for oss og produsentene at vi blir kjent med det markedet har å tilby. Derfor er fagsamlinger som dette svært viktig.

Jakter på nyheter
- Vi jakter selvfølgelig på nyheter i VA-bransjen i tillegg til å møte produsenter og leverandører ansikt til ansikt. Det i seg selv har en stor verdi. Flere aktører kunne vært enda mer aktive gjennom å oppsøke oss rådgivere for å formidle sine produktnyheter. Det er spesielt viktig at nyutdannede VA-rådgivere får en nærhet til faget gjennom praktisk kunnskap, sier Bakken. Derfor var det de unge rådgiverne i Sweco som utgjorde majoriteten av den store delegasjonen som i dag besøkte VA-touren.

VA-avdelingen til Sweco arbeider med en rekke store og spennende prosjekter, blant annet for Nedre Romerike Vannverk og Nedre Romerike Avløpsselskap, NRV/NRA. Her handler det blant annet om overføringsledninger fra Hurdal og renseprosjekter i regionen. Selskapet er også engasjert i Bekkelaget Renseanlegg og flere andre store og viktige prosjekter.

- En dag med kompetanse-styrking på Hellerudsletta er derfor ikke bortkastet tid for oss, understreker Bakken.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår