Procuritas inngår partnerskap med Energima

 
Procuritas inngår partnerskap med EnergimaIllustrasjonsbilde. Foto: Energima Gruppen
Procuritas Capital Investors VII kjøper majoriteten av Energima Gruppen AS. Energima er en ledende norsk aktør innen inneklima og energieffektivisering, med en omsetning på ca. 1,8 milliarder kroner.

Energieffektivisering og inneklimatjenester er et kjernetema for Procuritas. Selskapet har blant annet investert i det svenske energieffektiviserings- og eiendomstjenesteselskapet PropTech Energy i 2023.

Energima ble grunnlagt i 2003 av brødrene Arild og Henrik Magnussen, og kombinerer styrkene ved å være et stort, ledende selskap innen inneklima med fleksibiliteten til en mindre, uavhengig leverandør.

- Med en høy grad av personlig service og svært kompetent personell er drivkraften å levere markedets beste løsninger for inneklima og energieffektivisering for næringsbygg, uavhengig av kompleksitet. Det er av største viktighet for oss at kundene våre er trygge på at de har den aller beste partneren i Energima, og vi sørger for at våre medarbeidere alltid er i forkant av både teknologi og kommende reguleringer, sier Arild og Henrik Magnussen.

Gründerne og ledelsen tar nå inn Procuritas som majoriteteseier for å videreutvikle å styrke veksten til gruppen.

- Vi har hatt en interessant og hyggelig dialog med Procuritas en stund og er overbevist om at de er den rette partneren for vår videre utvikling. Gjennom vårt nye partnerskap får vi tilgang til deres nettverk og omfattende erfaring med vekstreiser både gjennom organisk vekst og oppkjøp. Vi vil fortsatt strebe etter å være den mest attraktive arbeidsplassen i bransjen, og vi ser frem til å ønske mange nye, fremoverlente kolleger velkommen på veien videre, sier Morten Hveding Juel, konsernsjef i Energima.

Bildet: Morten Hveding Juel, konsernsjef i Energima. Foto: Energima Gruppen

Procuritas ser store muligheter for Energima. Eiendommer står for rundt 40% av energiforbruket i de nordiske landene, og kommende regulatoriske initiativer både fra najonale myndigheter og EU vil innebære nye og skjerpede krav til energieffektivisering.

- I et raskt voksende marked skiller Energima seg ut med sin dedikasjon til å gi kundene sine de mest pålitelige og effektive tjenestene, og de har gjennom de 20 årene evnet å tiltrekke seg de beste talentene i bransjen. Sammen har vi etablert en strategisk plan for å oppnå den ledende posisjonen i det nordiske markedet, og vi ser frem til å støtte Energima i deres arbeid med å forbedre energieffektiviseringen og inneklimaet i eiendomsbransjen, sier Mattias Feiff, direktør i Procuritas.

Transaksjonen er underlagt godkjenning fra norske konkurransemyndigheter og forventes å bli fullført i løpet av andre kvartal 2024.

Bildet: Energima Gruppens hovedkontor i Fornebuveien 50. Foto: Energima Gruppen

Om Procuritas

Procuritas ble grunnlagt i 1986 og har en markedsledende track record innen investering i og utvikling av vellykkede selskaper i Norden. Siden oppstarten har Procuritas gjennomført mer enn 50 plattforminvesteringer og hundrevis av tilleggsoppkjøp, noe som har resultert i attraktiv avkastning for investorene. Selskapets dype erfaring og operative ekspertise gjør det til en ideell partner for virksomheter som ønsker å ta et transformativt skritt i vekstreisen sin. www.procuritas.com
 

Om Energima

Energima består av mer enn 40 selskaper innen inneklima, energieffektivisering og tilhørende tjenester. Kunder inkluderer eiendomsbesittere innen industri-, offentlig og kommersiell eiendom og deres leietakere. Energima Gruppen er til stede i store deler av Norge og har en ledende posisjon på Østlandet. Gruppen har tilsammen over 400 ansatte, og hovedkontoret ligger på Fornebu, Bærum. www.energima.no
 

Om PropTech Energy

PropTech Energy er en ledende gruppe selskaper innen inneklima, energieffektivisering og tekniske tjenester, bestående av Ömangruppen, Axcell Fastighetspartner og P2 Energi. Kunder er eiendomsbesittere innen industri-, offentlig og kommersiell eiendom. Med hovedkontor i Växjö har gruppen over 350 ansatte og opererer i store deler av Sør- og Mellom-Sverige samt i Luleå og Örnsköldsvik. www.proptechenergy.com

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår