Olimb Rørfornying fortsetter veksten i tøffe tider

 
Olimb Rørfornying fortsetter veksten i tøffe tiderIllustrasjonsbilde: Installasjon av strømpeforing på Frogner i Oslo. Foto: Olimb Rørfornying
I en tid hvor bygg- og anleggsbransjen sliter, økte Olimb Rørfornying omsetningen til 409 millioner kroner, med et resultat på 101 millioner kroner siste regnskapsår.

Det Råde-baserte selskapet har doblet omsetningen og styrket kjernevirksomheten rørfornying siden det danske Per Aarsleff-konsernet tok over eierskapet for syv år siden. Økt ordreinngang på rørfornying samtidig som bygg- og anleggsbransjen har slitt med materialmangel, dyrtid og byggestopp kan tyde på at flere vektlegger besparelsene det gir å rehabilitere fremfor å legge nye rør.

Mye å spare på å rehabilitere rør fremfor å bytte tradisjonelt

Olimb Rørfornying har opplevd stor økning i etterspørselen på rehabilitering av offentlige avløpsledninger de siste årene. Miljø vektlegges ofte tungt i valg av metode ved offentlige anbud, og med grøftefri ledningsrenovering kan utslippene reduseres med opptil 90 prosent sammenlignet med oppgraving og rørbytte. Gravefrie metoder gir også lavere kostnader og mindre påvirkning på trafikkbildet.

Økt etterspørsel på rørfornying privat og offentlig

I tillegg til å rehabilitere offentlige ledninger, er Olimb Rørfornying størst i Norge på fornying av avløpsrør for det private markedet. Selskapet opplever økende etterspørsel også på dette området i Norge, og utover avdelingskontorene i Råde, Bergen, Trondheim, Grenland, Vestfold og Oslo, samarbeider selskapet med flere partnere i hele landet på prosjekter for privatpersoner og borettslag.

Borettslag kan unngå unødvendig store lån

Også innvendig i bygg er det mye å spare på å fornye avløpsnettet fremfor å skifte det ut. Kostnadene for et rørfornyingsprosjekt er langt lavere enn ved totalrenovering med utskiftning av rør, og med rørfornying kan husleieøkningen for et borettslag være på kun ti prosent sammenlignet med om rørene byttes ut tradisjonelt. Det kan være utslagsgivende for beboere og styreledere i en tid hvor mange sliter med økonomien.

Ombruk av gamle avløpsrør er bærekraftig

Økningen i etterspørsel på rørfornying i bygg samsvarer også med økt fokus i markedet på ombruk, miljø og bærekraft. Med rørfornying gjenbrukes i praksis de gamle avløpsrørene fremfor å rive, og metoden er både trygg og veldokumentert. Produktene og løsningene til Olimb Rørfornying har Teknisk Godkjenning fra SINTEF, som utfører årlige kontroller av røranleggene som har blitt rehabilitert.

Ekstra trygghet med stor internasjonal eier

Fra å ha vært ledende på rørfornying i Norge i nesten 50 år, er Olimb Rørfornying i dag heleid av Per Aarsleff, Europas største produsent og installatør av strømpeforinger. Olimb Rørfornying AS utgjør ti prosent av konsernets omsetning på dette området.

Olimb Rørfornying har utviklet mange av løsningene som i dag er standard i bransjen, og som del av Aarsleff-konsernet får selskapet tilgang på de aller nyeste metodene og produktene i markedet. Med et større spekter av løsninger i verktøykassen stålsetter Olimb Rørfornying seg for videre vekst i fremtiden.

Om Olimb Rørfornying AS:

Olimb Rørfornying har spesialisert seg på å fornye vann- og avløpsrør med minimal inngripen i grunn og bygg. I stedet for å grave opp eller rive ut gamle rør og montere nye, rehabiliterer vi rørene på innsiden av det eksisterende rørnettet. Dette gir kortere installasjonstid og mindre belastning for folk, miljø og infrastruktur. Selskapet er den største og eldste aktøren innen rørfornying i Norge. Olimb Rørfornyings danske eier, Per Aarsleff Holding AS, er bransjeledende i Europa. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår