«Strikkball» med VA i ryggmargen

 
«Strikkball» med VA i ryggmargenBildet: - Rørleggere, kommuner og entreprenører er de tre hovedkundegruppene våre, sier daglig leder i Aquatools AS, Kjetil Storli. Foto: Bjørn Laberg
Aquatools AS leverer utstyr og verktøy til kommunalteknikk- og VA-bransjen. Daglig leder og selverklært «strikkball», Kjetil Storli, har lang fartstid i bransjen. Man kan nesten si han er født og oppvokst i den.

Av Bjørn Laberg

- Min bakgrunn er fra anleggsbransjen, nærmere bestemt i tidligere TT-teknikk AS, som i sin tid var eid av min far. Læringskurven min var temmelig bratt, hvor jeg startet «på gølvet», med kjøring av spylebil og rørinspeksjonskamera, til senere salgs- og markedsfunksjoner i firmaet. Dette gjør at jeg føler at jeg har opparbeidet god produktinnsikt og praktisk erfaring med utstyret som benyttes. Dette er selvsagt en nyttig ballast i møte med kundene, sier Storli til VVS aktuelt, når vi treffer ham på stand under VVS-dagene.

- Har flydd som en strikkball

I 2004, da TT-teknikk ble solgt, startet Storli for seg selv med Aquatools. Lenge var dette en enmannsbedrift, men i takt med økende ordretilgang, har bedriften også fått på plass en salgsansvarlig som server kunder på Vestlandet / Bergensregionen.
- Døgnet fikk rett og slett for få timer, så da var det greit å få litt mer assistanse, smiler han.
- I tillegg er jeg nå på jakt etter en lageransatt. Selv har jeg i alle disse årene flydd som en strikkball opp og ned på lageret. Dette blir for heftig og tidkrevende i lengden, og går ut over andre gjøremål i bedriften. Nå håper jeg derfor å få ansatt en «kombiperson», som i tillegg til logistikkferdigheter også kan ta småservice og feilsøking på utstyret vårt, sier Storli.

Skreddersydde rørinspeksjonsbiler 

Aquatools har agenturer for ledende produsenter innenfor høytrykksaggregater, med og uten varme, og med trykk opp til 2000 bar m.m. Bedriften, som har kontor og lager på Bekkestua i Bærum, leverer også rørinspeksjonsutstyr for rør og kanaler med kameraer fra 6 mm og oppover. Høytrykks og rengjøringsdyser for vann og avløpsledninger og dertil egnet datatilbehør til det norske markedet, er også i produktsortimentet. Aquatools er ledende aktør på skreddersydde rørinspeksjonsbiler for proffmarkedet, som leveres ferdig rigget fra tyske produsenter.

- Hva er en typisk kunde for dere?

- Rørleggere, kommuner og entreprenører er de tre hovedkundegruppene våre. I disse dager ferdigstiller vi for eksempel en trykkprøvingsbil som skal leveres til Vitek i Bergen, sier Storli.
Som så mange andre bedrifter, i og etter koronaperioden, har også Aquatools opplevd utfordringer med leveranseforsinkelser. Men på bilsiden har bedriften vært heldigere stilt enn andre.
- Mercedes, som utgjør brorparten av rørinspeksjons- og trykkprøvingsbilene som vi får bygd i Tyskland, har en stor, øremerket norsk kvote. Dette gjør at vi har disse bilene tilgjengelig mye kjappere enn tyskerne selv klarer. Våre samarbeidspartnere blir derfor like overrasket hver gang, når de nye bilene, bare 4-5 uker etter bestilling, står klare for å få montert spesialutstyret, ler han.

Hele dette intervjuet, samt fyldig oppsummering av VVS-dagene 2022, kan du lese i Byggfakta nr. 7, som snart er ute hos abonnentene.

VVS aktuelts papirutgave er som kjent en integrert del av fagbladet Byggfakta, i form av en egen VVS- og VA-bolk med reportasjer, intervjuer, fagartikler, bransje- og prosjektnyheter.

Ikke abonnent på Byggfakta? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement, eller tegn ditt abonnement her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår