Terje Røising går fra NOBB til VVP

 
Terje Røising går fra NOBB til VVPBildet: Terje Røising blir nå assisterende daglig leder i VVP.
Terje Røising, avdelingsleder for VA og VVS i Norsk Byggtjeneste (NOBB), skal nå jobbe med digitalisering for VA og VVS produsentene VVP. Han blir også assisterende daglig leder i VVP.

– VVP er en viktig organisasjon i verdikjeden og jeg ser frem til å jobbe med bransjens mest fremoverlente leverandører og produsenter, sier Terje Røising.

Ingen nykommer

Røising har det siste året vært avdelingsleder i Norsk Byggtjeneste. Der har han hovedansvaret for driften av NRF-databasen i Byggtjeneste (NOBB-VAVVS). Innen sommeren er han på plass hos VA- og VVS Produsentene. Røising er derimot ingen nykommer i bransjen. Før ansettelsen i Norsk Byggtjeneste var han daglig leder av Norske Rørgrossisters Forening (NRF) i omtrent åtte år. Røising har også ledet B-Link AS som arbeidet med digitalisering i bygg- og anleggsbransjen. 

Bjarne Haugland, daglig leder i VA- og VVS Produsentene er strålende fornøyd med å ha sikret seg Røising på produsent-laget. 

- Glir rett inn i rollen

– Kompetansen, erfaringene og det brede kontaktnettet fra både NOBB og NRF kommer svært godt med. Vi har lett etter den riktige kandidaten for å ta VA- og VVS Produsentene gjennom det digitale skiftet. Terje passer som «hånd i hanske» til jobben. Han vil gli rett inn i rollen, sier Haugland.  

Rekrutteringen av Røising henger også sammen med et skifte av daglig ledelse hos VA- og VVS Produsentene på sikt. Foreningen har derfor vært på jakt etter noen med erfaring fra bransjen. Skiftet skjer etter ønske fra dagens daglige leder som ønsker å trappe ned. 

Når Røising starter i jobben venter store og viktige oppgaver. I fjor fikk organisasjonen utført en analyse som viser at VA- og VVS-markedet står overfor omfattende endringer. Bransjen er utålmodig etter mer digitalisering. Det haster blant annet med løsninger for bedre og mer effektiv flyt av digital vareinformasjon og miljømerking. 

- Ikke holdbar situasjon

– Vi har kniven på strupen for å få på plass bedre løsninger for varedata. Dette etterspørres fra toppen av verdikjeden og ned. Her må alle levere. Dagens situasjon er ikke holdbar. Vi trenger et åpent og enkelt system for å presentere produktene våre og gi nødvendig informasjon til markedet. Det er også noe av grunnen til at Terje kommer til oss, fortsetter Haugland.

Om utfordringene som venter sier Røising følgende:

– Kravene til både innhold og struktur på produktinformasjon er betydelig skjerpet de siste årene, og kravene er tydelige fra hele verdikjeden. Det er bra at det er besluttet i hele byggenæringen at innhold og struktur skal baseres på internasjonale standarder. Dette sikrer at arbeidet gjøres riktig fra start. Det er et stort og spennende arbeid som skal gjøres, og jeg gleder meg til å bidra til digitaliseringen av produsentsiden innen VA og VVS.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår