Tilbyr totalentreprise på ventilasjonsprosjekt

 
Tilbyr totalentreprise på ventilasjonsprosjektIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Larvik kommune Eiendom søker totalentreprenør til ventilasjonsprosjekt ved Frøy skole i Larvik.

Av Bjørn Laberg

Totalentreprisen omfatter hovedsakelig etablering av nytt teknisk rom og nytt ventilasjonsanlegg for undervisningsfløy og treningsrom ved Frøy skole. Frøy skole ble oppført i 1977 for barn med spesielle behov. Skolen er plassert i Kråkefjellveien 16 i Larvik. 

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Nytt ventilasjonsanlegg er større enn eksisterende ventilasjonsløsning og det må eventuelt regnes med nye tekniske løsninger til anleggene. Tilførsler etc. Energimåler monteres på hovedtavle i bygget.

• Anleggene skal ha roterende varmegjenvinner med virkningsgrad og SFP etter dagens standard. Der hvor det er montert VAV skal aggregatet gire opp og ned etter behov slik at anlegget fungerer optimalt mot energibruk.

• Luftmengder som skal leveres på romnivå skal beregnes etter 7,5 m3/h pr m2 og 27 m3/h pr person, og nytt aggregat dimensjoneres etter dette. I rom uten personbelastning justeres luftmengdene etter TEK.

• Anlegg ca. 10000m3/h (til undervisnings fløy) og ca. 3000m3/h (til treningsrom). Ventilasjonsanleggene skal beregnes komplett montert og innregulert. Det er krav på at alle ventilasjonskanalene som skal plasseres i loftet isoleres for innvendig kondens. 

• VAV spjeld monteres på loft slik at disse er tilgjengelige for service og vedlikehold. Romstyring blir styrt av tilluftsspjeld og kabling til varmeovn og temperatur-CO2 føler. Det skal legges bus-kabel og strømforsyning til alle VAV-spjeld.

• Anlegget skal leveres med styring helt opp til og med toppsystemet til Larvik Kommune (Johnson Controls) og ha fast tilluftstemp på vinterdrift og avtrekkstemp på sommerdrift. Det skal monteres bypass på ventilasjonsanlegget, både til undervisnings fløy og treningsrom. Det er ønskelig med Johnson Controls lokal styring.

Tiltakshaver: Larvik kommune Eiendom
Tilbudsfrist: 17. april 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår