Utlyser ventilasjonsprosjekt i Vestvågøy

 
Utlyser ventilasjonsprosjekt i VestvågøyIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Vestvågøy kommune i Nordland inviterer til konkurranse om oppgradering av ventilasjonsanleggene ved Svarholt skole – «Gulbygget».

Av Bjørn Laberg

Svarholt skole er barne- og ungdomsskole for elever bosatt i området omkring Stamsund og Valberg. Skolen. «Gulbygget» har klasserom for elever på 1.-4. trinn, med skolefritidsordning, gymsal og svømmehall med tilhørende garderober. Bygget ble oppført i 1974 og har et areal på 2220 m2.

Det er totalt fire eldre ventilasjonsanlegg på gulbygget ved Svarholt skole, og det planlegges å utføre følgende: 

• Utskifting av ventilasjonsaggregat og utvidelse av dekningsområde for klasseromsfløy. Avfuktingsanlegg for korridor utenfor klasserommene. Eksisterende ventilasjonsaggregatet demonteres og kasseres. Nytt aggregat dimensjoneres til også å dekke garderober, lager og korridorer i 1. etasje. Eksisterende luftfordelingsutstyr i klasserommene er forutsatt beholdt. Det etableres nytt kanalstrekk fra ventilasjonsaggregatet som skal betjene de arealer som nå ikke er ventilert. Det er forutsatt levert ventilasjonsaggregat med integrert automatikk.

• Oppgradering av ventilasjonsanlegg for svømmehall. Det er her forutsatt at både ventilasjonsaggregat og kanalnett må skiftes. Fordelingsnettet for luft legges slik at det tilføres tørr luft i underkant av vinduene.

• Oppgradering av ventilasjonsanlegg for gymsal. Ventilasjonsaggregat og fordelingsanlegg er forutsatt skiftet. Det legges om fra luftoppvarming til oppvarming med strålepaneler for vannbåren varme i tak.

• Oppgradering av ventilasjonsanlegg for garderober. Anleggene er underdimensjonert etter dagens krav. Kun det nyeste ventilasjonsanlegget fra 1996 som forsyner klasseromsfløyene har varmegjenvinner. Aggregatene som forsyner svømmehall, gymsal og garderober har ingen varmegjenvinner. Aggregatet som forsyner svømmehallen har ikke avfuktningsanlegg. 

• Det er fare for bygningsskader som følge av høy fuktighet i svømmehallen. Toalettene og korridorer er ikke ventilert av noe ventilasjonsanlegg per i dag, og spesielt korridoren som benyttes til oppbevaring av yttertøy har et merkbart ventilasjonsbehov. Ventilasjonsanleggene har utlevd sin levetid, de leverer ikke nok tilluft,- og inneklimaet er av disse grunner ikke tilfredsstillende.

Tiltakshaver: Vestvågøy kommune
Tilbudsfrist: 22. februar 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår