Vant konsulentoppdrag ved Ocean Space Centre

 
Vant konsulentoppdrag ved Ocean Space CentreIllustrasjon: Snøhetta
AKTUELLE PROSJEKTER: Advansia har vunnet oppdraget for konsulentstøtte til Statsbyggs byggherreorganisasjon for utviklingen av Ocean Space Centre.

Av Bjørn Laberg

Senteret posisjonerer seg som ett av verdens mest avanserte anlegg for forskning og utdanning og blir det nye nasjonale kunnskapssenteret for havromsteknologi. Ocean Space Centre blir viktig for verdiskapningen i og omstillingen av havnæringene lokalt, nasjonalt og globalt. Gjennom utvikling av kunnskap og teknologi skal senteret bidra til den grønne omstillingen av havnæringen og sikre Norges posisjon som ledende havnasjon. 

Illustrasjon: Snøhetta

 

Rehabilitering og nybygg

Ocean Space Centre skal etableres på Tyholt i Trondheim. I dag huser tomten Institutt for marin teknikk ved NTNU og SINTEF Oceans virksomhet. Deler av dagens anlegg skal rehabiliteres, mens det meste blir nybygg.

Som en del av kontrakten skal Advansia levere en rekke tjenester og kompetanse innen prosjektledelse, inkludert innkjøpere, prosjektleder kvalitet, systematisk ferdigstillelse, ITB, FDVU, økonomi- og dokumentcontrollere og byggeplasslogistikk. Advansia er allerede planprosjektleder og byggesaksrådgiver i prosjektet.

- Vi ser frem til å bidra videre med mer av vår ekspertise i planleggingen og utviklingen av Ocean Space Centre. Dette er et avansert og omfattende prosjekt med stor samfunnsnytte, og vi er stolte av å bidra med et komplett team, sier Vibeke Skaiaa, seksjonssjef samfunn og kultur i Advansia. 

Fasiliteter og lokaler i verdensklasse

Ocean Space Centre vil bestå av tre ulike bygg som gir NTNU og SINTEF tilgang til fasiliteter og lokaler i verdensklasse. Dette inkluderer blant annet våte og tørre laboratorier, komplekst teknisk brukerutstyr, verksted, undervisningslokaler, kontor og møtelokaler. Med et planlagt totalareal på 49 000 kvadratmeter, utvides dagens anlegg med rundt 10 000 kvadratmeter. I tillegg til selve senteret er det planlagt teststasjoner i havet, både rundt øyene Hitra og Frøya, samt utenfor Ålesund og Trondheim. 

Planlagt byggestart er høsten 2022. Varigheten på avtalen er, med opsjon, frem til ferdigstillelse av Ocean Space Centre, tentativt i 2028. 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår