Vil gjøre vannledningsnettet smartere

 
Vil gjøre vannledningsnettet smartereBildet: Sea-Lix POGMO- autonom overvåkingsenhet som genererer elektrisitet, samtidig som den kan beregne flow. Sea-Lix Pogmo kan i tillegg drifte flere sensorer.
INNVA AS har inngått en distribusjonsavtale med Sea-Lix AS om å forhandle deres smartvann-løsninger til det norske VA-markedet fra og med 2. januar 2019.

- Smartvann-løsninger fra Sea-Lix er selvstyrende overvåknings-plattformer for ledningsnettet. Produktserien retter seg rett inn i kjernen av de største og mest prioriterte miljøutfordringene bransjen og ikke minst operatørene slåss med i dag; fra overvåking og kontroll til gjenvinning av energi, sier salgssjef Scott Reinhard i INNVA i en pressemelding.

Muligheter med ny teknologi
Overvåkningslattformene har en integrert turbinløsning som produserer elektrisitet på steder uten strømtilgang. Enkelte løsninger kan også hente ut strøm på steder med stort overskuddstrykk. Enhetene kan drifte sensorer, måle- og kontrollutstyr, samt kommunisere med operatørene. Derfor kaller INNVA og Sea-Lix det smartvann.

- Smartvann er en ny måte å tenke vanndistribusjon på som gir oss mer informasjon og kontroll på ledningsnettet. Dette gir ledningseieren langt bedre oversikt over kvalitet, lekkasjer og trykk uten å måtte ha strøm tilgjengelig på målepunktet, forteller Reinhard.
Smartvann produktene benytter overskuddstrykket i ledningsnettet til å drifte en turbin som genererer strøm og data om ledningsnettet. I tillegg har vi løsninger for trykkreduksjon hvor ledningseieren faktisk kan hente ut strøm som kan benyttes til å dekke eget energibehov eller selges til kraftselskapene.

Global miljøfilosofi
- Sea-Lix AS er et unikt selskap som utvikler produkter ut fra en grunnleggende global miljøfilosofi. Vanntap fra distribusjonsnettet er et stort og kjent problem i det norske ledningsnettet. Manglende data om vannmengde, trykk og kvalitet er også en utfordring vi kjenner til. Sea-Lix har klart å utvikle produkter som både overvåker, kontrollerer, regulerer, utnytter og gjenvinner vannkraft. Vi er stolte over samarbeidet med Sea-Lix AS. Våre selgere har fått grundig opplæring av Sea-Lix teamet for å kunne tilby de beste løsningene for innhøsting av data og energi direkte fra ledningsnettet. Vi mener at smartvann er riktig tankegang for fremtiden og gleder oss til å fronte denne produktserien ut i det norske VA-markedet, sier Reinhard.

Kartlegger lekkasjetap
- Selv om alle Sea-Lix-turbiner er basert på de samme designprinsippene, består produktspekteret av en stor variasjon innen størrelser og konfigurasjoner. Spesielt vil vi trekke frem Sea-Lix POGMI som er en turbindrevet selvstyrende overvåkingsenhet som kan gi informasjon om volumstrøm og andre parametere etter ønske. Enheten er svært aktuell for å kartlegge blant annet lekkasjetap, mener han.

- Storebroren Sea-Lix POGMO utfører de samme oppgavene, men generer nok energi til komplette overvåkingssystemer i tillegg til for eksempel aktuatorer, motorer og kontinuerlig to-veis kommunikasjon. Et annet produkt å merke seg er Sea-Lix POPCO, en trykk-kontrollturbin som tar ut det nødvendige trykket som må fjernes for å oppnå ønsket nedstrøms-trykk og omdanner dette til anvendbar elektrisk energi. Overskuddsenergien kan benyttes lokalt eller selges, sier Reinhard avslutningsvis.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår