Anbefaler diffus ventilasjon

 
Anbefaler diffus ventilasjonHele taket fungerer som et stort armatur, slik at du oppnår jevn luftutveksling og riktig temperaturkontroll i hele rommet til fordel for inneklima og velvære.
- Med diffus ventilasjon utnytter du fysikkens lover med varm og kald luft, som betyr at du presser kald luft gjennom akustikkhimlingen ved lavere innblåsingshastighet enn ved tradisjonell ventilasjon.

- Det skaper en jevnere luftstrømming uten trekk, samtidig som du forbedrer akustikken, sparer i bygningshøyde og du får en enda flottere estetisk himlingsløsning, fordi du sparer på innblåsingsarmaturer, sier Jonny Siig, teknisk sjef i Rockfon Norge i en pressemelding.

Et godt inneklima er avgjørende for vår helse og velvære. De tre viktigste faktorer som skal være på plass for å oppnå dette er frisk luft, god belysning og reduksjon av støy og ekko.

- Her kommer akustikkhimlinger med diffus ventilasjon inn i bildet, og oppfyller nye standarder i byggenæringen. Alle tre faktorer kan krysses av med en hvit akustikkhimling til diffus ventilasjon, og er en løsning som i stigende grad brukes mer i norske byggeprosjekter, mener Siig.


 Rockfon sine akustikkhimlinger med diffus ventilasjon oppfyller nye standarder i byggenæringen.

Akustisk, lys og miljøvennlig løsning
Lufthastigheten siver ned gjennom himlingen med lav hastighet, og derfor er det mulig å bruke den kalde luften utendørs uten forvarming i forhold til tradisjonell ventilasjon.

- Løsningen er både energibesparende og miljøvennlig. En av fordelene ved å bruke diffus ventilasjon i nybygg er at den tar mindre plass i høyden, og derfor er det mulig å øke høyden i rommet. Det gjør også at man kan lage enda større vinduer, og få mer dagslys inn i rommet. I tillegg er det heller ingen nedhengte kjølebafler eller synlige innblåsingsarmaturer, som gir en mer visuell løsning, sier arkitektkonsulent i Rockfon, Finn Jørgensen.

- Diffus ventilasjon forbedrer akustikken, fordi den absorberende flaten i himlingen ganske enkelt blir større, da man ikke har noen inaktive, akustiske områder med innblåsningsarmaturer. I tillegg har den ingen direkte støykilder i rommet som ved tradisjonell ventilasjon, forteller Finn Jørgensen avslutningsvis.


 Diffus ventilasjon sikrer at luften som er infiltrert bare er 16-17 grader. Det gjør det lettere å oppnå den optimale romtemperaturen på rundt 20-22 grader jevnt fordelt i rommet.

Slik fungerer diffus ventilasjon:
Konseptet ble utviklet av Rockfon i Danmark, og her har de stor erfaring med diffus ventilasjon iblant annet skoler og kontorbygg. Nylig ble det installert 20.000 m2 himlinger i CPH highline.

Men hvordan fungerer egentlig diffus ventilasjon? Det forklarer arkitektrådgiver Finn Jørgensen og teknisk sjef Carsten Christensen fra Rockfon på 2 minutter i denne videoen:

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår