Arbeidsuke hos FLOW Meisingset VVS

 
Arbeidsuke hos FLOW Meisingset VVSBildet: Rørlegger Eirik Flaten hos FLOW Meisingset VVS lærer villig bort faget til interesserte ungdommer.
Nylig har elever fra 9. trinn på Mølladammen ungdomsskole i Lommedalen hatt tre dagers utplassering hos FLOW Meisingset VVS, i forbindelse med arbeidsuka.

Utdanningsvalg er et obligatorisk fag på ungdomsskoletrinnet og samarbeid mellom skole og næringsliv er viktig for at eleven skal få økt kunnskap og forståelse for arbeidslivet. Besøk i bedriften gir elevene en større forutsetning og bedre grunnlag for å ta egne utdannings- og yrkesvalg senere i livet.

- Rekruttering av ungdom til rørleggerfaget har hatt en betydelig økning de senere årene, etter år med kritisk lav tilslutning til yrkesfag. Likevel er etterspørselen og behovet for kvalifiserte og kompetente fagfolk fremdeles stor. Det er derfor svært viktig å formidle kunnskapen tidlig til ungdommene, rundt hva det å ta en yrkesfaglig utdannelse egentlig dreier seg om, og de mange mulighetene for fremtidige karrierevalg -enten som mester, ingeniør eller leder, skriver FLOW Group på sine nettsider.

Dag 1 bestod av et innblikk i administrasjonens hverdag, med sortering av dokumenter og sortering av rørdeler på lageret. Kanskje ikke det mest spennende, men også en viktig del av driften til en mellomstor rørleggerbedrift i dag.

Dag 2 ble det mer action. Da fikk guttene være med ut på oppdrag og under kyndig veiledning fikk de legge opp varme og kjølerør til et nytt ventilasjonsaggregat. Energianlegg og inneklima er en vesentlig del av FLOW Meisingset VVS virksomhet og kanskje ikke det første ungdommene forbinder med rørleggerfaget. Denne dagen fikk man satt dette i sammenheng med dagens klimautfordringer, økende behov for energioptimaliseringer samt fremtidens integrasjon av styring og overvåking av tekniske systemer.

Dag 3 var det ut på nye oppdrag/eventyr, denne dagen med fokus på sanitæranlegg med installering og isolering av nye vann og avløpsrør, montering av varmtvannsberedere og innbygningstoaletter. Her fikk de erfare hvor mye som faktisk skjuler seg bak veggene i et sanitæranlegg etter dagens standard.

Bildet: Felix og Jonas er 14 år og skal neste år ta viktige valg for videre utdanning og yrkesvalg.

- Oppsummert så var elevene svært fornøyd med å få være med å prøve seg som rørleggere, og de utviste allerede nå som 14 åringer god praktisk forståelse og gode håndverksferdigheter. Vi håper å se dem igjen til fremtidig lærlingplass, og kanskje til sommerjobb i mellomtiden, sier Joakim Arnesen, salgs- og markedsansvarlig hos FLOW Meisingset VVS.

(KILDE: FLOW Group)

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår